Zaad bestellen van afrikaantjes

Als er één plant lang bloeit, dan is het wel het afrikaantje. De exemplaren in het tuincentrum ogen meestal niet erg spannend, maar als je ze zelf zaait, heb je keus uit talloos veel variëteiten. Sommige zijn zelfs eetbaar. Bestel nu zaad! Er zijn tal van redenen om afrikaantjes in je tuin te willen.

Afrikaantje als ziektebestrijder en insectenlokker

Sommige soorten afrikaantjes (Tagetes) zijn fantastisch in een border, waar ze van juli tot er in oktober - haal voor een lange bloei wel regelmatig de uitgebloeide bloemen weg - warmte uitstralen met hun gele, oranje, rode of mahoniekleurige bloemen. Lagere cultivars zijn aardig in een pot of bak. In de moestuin is het afrikaantje niet alleen een leuke  combinatieplant, bijvoorbeeld bij rode sla, maar ook functioneel. Vooral de enkelbloemige rassen lokken veel insecten en dat bevordert de bestuiving van vruchtgewassen en fruitstruiken. Bovendien kan de indringende geur van het blad belagers van ernaast geplante groenten in de war brengen. Het koolwitje bijvoorbeeld, zou door de sterke afrikaantjesgeur
de geur van kool niet meer herkennen en daardoor minder snel geneigd zijn om eitjes op de koolbladeren leggen. Een bijzondere eigenschap van het afrikaantje is dat de wortels een stof afscheiden die schadelijke aaltjes in de bodem doodt. Zo kun je door flink wat planten bij elkaar te zetten - een klein rijtje is hiervoor niet voldoende - bodemmoeheid voorkomen of bestrijden.

Lees hieronder het hele artikel over Afrikaantjes.
 

Je kunt zaad bestellen van:

  1. Tagetes linnaeus ’Glowing Embers’. Vrij kleine bloemen op lange stelen in een warm oranjerode tint, 80 cm hoog. Prima snijbloem.
  2. Tagetes lucida of dragonafrikaantje. Ongeveer 1 m hoog. Glimmend blad en veel kleine, gele bloemen.
  3. Tagetes lucida ’Sweet Mace’. Een lage selectie van het dragonafrikaantje. Hoogte 40 cm.
  4. Tagetes ’Jolly Jester’. Enkelbloemige afrikaan uit de Patula Groep met opvallende, gestreepte bloemen. Hoogte 65 cm.
  5. Tagetes erecta ’All Double Lemon’. Dubbele, gele bloemen; 100 cm hoog en een prima snijbloem.
  6. Tagetes ’Chameleon’. Grillig gevormde, grote bloemen. Hoogte: 40 cm. (UITVERKOCHT)
  7. Tagetes patula ’Tall Nema Mixed’. Dit mengsel met bloemen in geel, oranje en mahonie werkt heel goed tegen schadelijke aaltjes (bodemmoeheid).

Hoe te bestellen?

  1. De zaden kosten € 3,75 per zakje (gratis verzending) 
  2. Je betaalt de zaden direct via iDeal
  3. Je kunt zaden van andere soorten toevoegen in 1 bestelling
  4. Je ontvangt direct na de bestelling een mail met een overzicht van je bestelling

Je kunt bij G&B nog veel meer zaad bestellen, kijk hier voor ander zaad van groente en sierplanten