Doe-het-zelf-lente

In deze donkere dagen zijn kleuren een fijne opsteker voor het interieur. Felle kleuren gemixt met pastel zijn het helemaal dit jaar. De kleurcombinaties kunnen niet gek genoeg zijn. Gebruik bijvoorbeeld blauwe druifjes, hyacinten of narcissen in felgekleurde potjes en je interieur is in een handomdraai opgepimpt.

Gracieus ruig
Dat er uit zo’n ruige bloembol zo’n gracieuze bloem kan groeien! Het blijft een fascinerend schouwspel. Met bollen-op-pot zit je er met je neus bovenop. Laat je betoveren door de fascinerende, diepblauwe kleuren en friszoete geuren van bijvoorbeeld blauwe druifjes.

Energie
Bollen-op-pot zijn kleurrijk en energiek. Leef je uit met extreem felle kleuren zoals felroze, felgele of oranje tulpen. Door te kiezen voor bloemen met heldere kleuren en potten in dezelfde kleur, wordt het effect nog krachtiger.
 
Stylingtip: Creëer heftige kleurcontrasten, bijvoorbeeld hardroze hyacinten tegen een felblauwe wand of knalpaarse tulpen tegen een felgele wand. Daar krijg je energie van!

Potje natuur
De ruige bollen zijn te mooi om te verstoppen want ze groeien zowel omhoog als omlaag. De stelen groeien langer en langer uit de bol en de bloemen bloeien alsmaar groter. Maar ook de wortels weten zich een weg te vinden door alle obstakels heen. Het is fascinerend om te zien hoe de natuur zijn weg gaat. Ervaar het zelf en maak je eigen potje natuur. Doe verschillende soorten bollen-op-pot als blauwe druifjes en hyacinten in een grote, glazen pot en laat ze lekker hun gang gaan.

Wanneer en hoe?
Bollen-op-pot zijn verkrijgbaar tot ongeveer april. Veel verzorging vragen bollen-op-pot niet: een keer per week een slok water en een mooie plek (niet bij de verwarming of in de volle zon).

Foto's en tekst: iBulb