Blad en site

 • De wijn op tafel!

  De wijn op tafel!

  De septemberavonden kunnen nog tot laat zwoel zijn, maar de dagen worden al wat korter, de herfst is in aantocht. Geniet daarom elk moment dat je kunt van tuinieren, buiten koken, eten en lekker lang natafelen. Dit nazomerse tafelarrangement van Roel van den Biggelaar is eenvoudig te maken ... met...

  Lees verder
 • Bezoek een moestuin!

  Bezoek een moestuin!

  Je eigen moestuin onderhouden is natuurlijk leuk. Maar hoe doen professionals dat? Neem eens een kijkje bij een van deze bezoekmoestuinen, die de moeite meer dan waard zijn.

  Lees verder
 • Feestroos Rosa ‘Groei & Bloei’

  Feestroos Rosa ‘Groei & Bloei’

  De Groei & Bloei Nationale Tuinweek bestaat vijf jaar. Ter ere van vijf jaar Groei & Bloei Nationale Tuinweek is er een nieuwe (klim)roos naar Groei & Bloei vernoemd: een bloeirijke, witte rambler, die al meerdere prijzen op zijn naam heeft staan!

  Lees verder
 • Zaad bestellen van eenjarigen

  Zaad bestellen van eenjarigen

  Planten combineren is een kunst. Vaak lukt het beter als je weefplanten gebruikt. Ammi is zo’n weefplant. Met z’n luchtige, schermvormige bloemen smeedt hij dit gezelschap van eenjarigen tot één geheel. Je kunt nu zaad bestellen vijf soorten eenjarigen.

  Lees verder
 • Zaad bestellen van Zea mays Early Xtra Sweet

  Zaad bestellen van Zea mays Early Xtra Sweet

  Je kunt nu zaad bestellen van Zea mays Early Xtra Sweet, een van de vroegst rijpende supersweet variëteiten. Dit makkelijk te telen ras heeft zeer zoete kolven, die hun goede smaak ook een tijd na de oogst behouden. Vera Greutink zaait 'm in haar moestuin.

  Lees verder
 • Zaad bestellen van oost-indische kers

  Zaad bestellen van oost-indische kers

  Om op te eten, zo leuk en lekker is oost-indische kers! De kleurige bloemen vrolijken het armste stukje grond op, net als boeketten en salades. Bovendien is de plant effectief in de strijd tegen bladluizen. Alle reden dus om deze gemakkelijke eenjarige te zaaien, in zowel de moes- als de siertuin

  Lees verder
 • Zaad bestellen bij Groei en Bloei (algemeen)

  Zaad bestellen bij Groei en Bloei (algemeen)

  Zelf zaaien? Elke jaar bieden wij diverse soorten zaden aan in ons tijdschrift. Wil je deze bestellen? Dan kan dit. Vaak is het mogelijk om zaden die in eerdere edities stonden hier weer te bestellen.

  Lees verder
 • 7 vragen en antwoorden over de buxusmot

  7 vragen en antwoorden over de buxusmot

  In de zomer van 2017 raasde de buxusmot door onze tuinen. Hij vrat heel wat buxussen kaal en tal van struikjes overleefden dat niet. We weten niet of de buxusmot in de komende zomer opnieuw gaat toeslaan, maar wel dat het helpt als je je tegenstander kent. Zeven vragen en antwoorden over de...

  Lees verder
 • Zaad bestellen van Spaghettipompoen ‘Small Wonder’

  Zaad bestellen van Spaghettipompoen ‘Small Wonder’

  Wist je dat je je eigen spaghetti kunt telen? Er bestaat een pompoen waarvan het vruchtvlees na het koken in lange, op spaghetti lijkende slierten uiteen valt. Deze ’nep-spaghetti’ is arm aan calorieën en rijk aan vitamines en mineralen. Vera Greutink probeerde verschillende rassen uit. Je...

  Lees verder
 • Tien vroegbloeiende heesters

  Tien vroegbloeiende heesters

  Wie op zoek is naar een struik die vroeg bloeit of zelfs in de winter al begint, heeft genoeg keus. Geurend, groenblijvend, geel, roze, rood. Er is genoeg te beleven!

  Lees verder

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK