Blad en site

 • Symboliek in de Japanse tuin in Clingendael

  Symboliek in de Japanse tuin in Clingendael

  In de Japanse Tuin in het Haagse Clingendael kom je overal bruggetjes, lantaarns en zelfs een theepaviljoen tegen. De objecten behoren tot de verzameling van de toenmalige eigenaresse Marguerite Mary barones van Brienen, bijnaam: ‘freule Daisy’. Onder invloed van de...

  Lees verder
 • Tulpenpret

  Tulpenpret

  Een royaal bloemwerk met veel kleur in een forse accubak of cilindervaas, een creatie van bloemist Roel van den Biggelaar. Het glas zorgt voor diepte en weerkaatst de sprankjes winterzon. Kleur komt van langstelige Franse tulpen, bundeltjes gemengde tulpen en knalroze Nerine. De bloemen krijgen...

  Lees verder
 • Tien vroegbloeiende heesters

  Tien vroegbloeiende heesters

  Wie op zoek is naar een struik die vroeg bloeit of zelfs in de winter al begint, heeft genoeg keus. Geurend, groenblijvend, geel, roze, rood. Er is genoeg te beleven!

  Lees verder
 • Grenzeloos tuinplezier

  Grenzeloos tuinplezier

  Stel je eens voor dat je tuin wordt vertrapt door beren, of verwoest door een orkaan. Dat de grond in je tuin zo hard is, dat je er alleen met een pikhouweel in kunt komen. Voor sommige Groei & Bloei-lezers gewoon de realiteit. Kijk mee in hun paradijs in het buitenland.

  Lees verder
 • Programma G&B tuinreizen 2019

  Programma G&B tuinreizen 2019

  Groei & Bloei gaat ook dit jaar weer op tuinreis. Groei & Bloei en GardenTours zochten de mooiste tuinreizen voor jou uit. Er is een ruime keuze: van Engeland en Sardinië tot Marokko en van Tirol tot New York. Tijdens de volgende Garden Tours reizen onder begeleiding van deskundige reisleiding kun...

  Lees verder
 • De wijn op tafel!

  De wijn op tafel!

  De septemberavonden kunnen nog tot laat zwoel zijn, maar de dagen worden al wat korter, de herfst is in aantocht. Geniet daarom elk moment dat je kunt van tuinieren, buiten koken, eten en lekker lang natafelen. Dit nazomerse tafelarrangement van Roel van den Biggelaar is eenvoudig te maken ... met...

  Lees verder
 • Bezoek een moestuin!

  Bezoek een moestuin!

  Je eigen moestuin onderhouden is natuurlijk leuk. Maar hoe doen professionals dat? Neem eens een kijkje bij een van deze bezoekmoestuinen, die de moeite meer dan waard zijn.

  Lees verder
 • Feestroos Rosa ‘Groei & Bloei’

  Feestroos Rosa ‘Groei & Bloei’

  De Groei & Bloei Nationale Tuinweek bestaat vijf jaar. Ter ere van vijf jaar Groei & Bloei Nationale Tuinweek is er een nieuwe (klim)roos naar Groei & Bloei vernoemd: een bloeirijke, witte rambler, die al meerdere prijzen op zijn naam heeft staan!

  Lees verder
 • Zaad bestellen van eenjarigen

  Zaad bestellen van eenjarigen

  Planten combineren is een kunst. Vaak lukt het beter als je weefplanten gebruikt. Ammi is zo’n weefplant. Met z’n luchtige, schermvormige bloemen smeedt hij dit gezelschap van eenjarigen tot één geheel. Je kunt nu zaad bestellen van vijf soorten eenjarigen.

  Lees verder
 • Zaad bestellen van Zea mays Early Xtra Sweet

  Zaad bestellen van Zea mays Early Xtra Sweet

  Je kunt nu zaad bestellen van Zea mays Early Xtra Sweet, een van de vroegst rijpende supersweet variëteiten. Dit makkelijk te telen ras heeft zeer zoete kolven, die hun goede smaak ook een tijd na de oogst behouden. Vera Greutink zaait 'm in haar moestuin.

  Lees verder

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK