Blad en site

 • Mail & Win een BIJendiner

  Mail & Win een BIJendiner

  Maak kans op een gratis BIJendiner voor 2 personen met rondleiding langs de biologische bloemenkwekerij, de bijenvolken in haar BIJenfarm en de moestuin op landgoed Op Hodenpijl in Schipluiden op 21 juni 2018. Een bijzondere ervaring!

  Lees verder
 • Feestroos Rosa ‘Groei & Bloei’

  Feestroos Rosa ‘Groei & Bloei’

  De Groei & Bloei Nationale Tuinweek bestaat vijf jaar. Ter ere van vijf jaar Groei & Bloei Nationale Tuinweek is er een nieuwe (klim)roos naar Groei & Bloei vernoemd: een bloeirijke, witte rambler, die al meerdere prijzen op zijn naam heeft staan!

  Lees verder
 • Mail & Win knuffelbijen pakket

  Mail & Win knuffelbijen pakket

  Mogen knuffelbijen in jouw tuin logeren? Maak kans op een gratis knuffelbijen pakket voor jouw tuin. We geven 7 mooie pakketten weg!

  Lees verder
 • Zaad bestellen van eenjarigen

  Zaad bestellen van eenjarigen

  Planten combineren is een kunst. Vaak lukt het beter als je weefplanten gebruikt. Ammi is zo’n weefplant. Met z’n luchtige, schermvormige bloemen smeedt hij dit gezelschap van eenjarigen tot één geheel. Je kunt nu zaad bestellen vijf soorten eenjarigen.

  Lees verder
 • Zaad bestellen van Zea mays Early Xtra Sweet

  Zaad bestellen van Zea mays Early Xtra Sweet

  Je kunt nu zaad bestellen van Zea mays Early Xtra Sweet, een van de vroegst rijpende supersweet variëteiten. Dit makkelijk te telen ras heeft zeer zoete kolven, die hun goede smaak ook een tijd na de oogst behouden. Vera Greutink zaait 'm in haar moestuin.

  Lees verder
 • Zaad bestellen van oost-indische kers

  Zaad bestellen van oost-indische kers

  Om op te eten, zo leuk en lekker is oost-indische kers! De kleurige bloemen vrolijken het armste stukje grond op, net als boeketten en salades. Bovendien is de plant effectief in de strijd tegen bladluizen. Alle reden dus om deze gemakkelijke eenjarige te zaaien, in zowel de moes- als de siertuin

  Lees verder
 • Zaad bestellen bij Groei en Bloei (algemeen)

  Zaad bestellen bij Groei en Bloei (algemeen)

  Zelf zaaien? Elke jaar bieden wij diverse soorten zaden aan in ons tijdschrift. Wil je deze bestellen? Dan kan dit. Vaak is het mogelijk om zaden die in eerdere edities stonden hier weer te bestellen.

  Lees verder
 • 7 vragen en antwoorden over de buxusmot

  7 vragen en antwoorden over de buxusmot

  In de zomer van 2017 raasde de buxusmot door onze tuinen. Hij vrat heel wat buxussen kaal en tal van struikjes overleefden dat niet. We weten niet of de buxusmot in de komende zomer opnieuw gaat toeslaan, maar wel dat het helpt als je je tegenstander kent. Zeven vragen en antwoorden over de...

  Lees verder
 • Zaad bestellen van Spaghettipompoen ‘Small Wonder’

  Zaad bestellen van Spaghettipompoen ‘Small Wonder’

  Wist je dat je je eigen spaghetti kunt telen? Er bestaat een pompoen waarvan het vruchtvlees na het koken in lange, op spaghetti lijkende slierten uiteen valt. Deze ’nep-spaghetti’ is arm aan calorieën en rijk aan vitamines en mineralen. Vera Greutink probeerde verschillende rassen uit. Je...

  Lees verder
 • Tien vroegbloeiende heesters

  Tien vroegbloeiende heesters

  Wie op zoek is naar een struik die vroeg bloeit of zelfs in de winter al begint, heeft genoeg keus. Geurend, groenblijvend, geel, roze, rood. Er is genoeg te beleven!

  Lees verder