Blad en site

 • Zaad bestellen van Kale Emperor

  Zaad bestellen van Kale Emperor

  Moestuinspecialist Vera Greutink experimenteert graag met onbekende groenten. Ze probeerde een bijzondere kool uit, waarvan je de scheuten en bloemknoppen oogst. Ook de bloemetjes zijn eetbaar. Bestel er nu zaad van!

  Lees verder
 • Mail & Win: Het Stadsparadijs

  Mail & Win: Het Stadsparadijs

  Maak kans op een gratis exemplaar van het boek Het stadsparadijs door Jan Schep. We geven drie exemplaren weg!

  Lees verder
 • Mail & Win: Plantsteunen van Peacock

  Mail & Win: Plantsteunen van Peacock

  Maak kans op een set plantsteunen (rasters) voor Hortensia 'Annabelle'. We geven er tien weg!

  Lees verder
 • Zaad bestellen van oosterse radijs

  Zaad bestellen van oosterse radijs

  Moestuinspecialist Vera Greutink experimenteert graag met bijzondere groenten. Dit keer doet ze verslag van haar ervaringen met oosterse radijzen. Deze groenten kun je nog laat in het seizoen zaaien, bijvoorbeeld nadat vroege groenten als tuinbonen en peultjes zijn geoogst. Bestel er nu zaad van!

  Lees verder
 • Zaad bestellen van bijzondere bonen en pompoenen

  Zaad bestellen van bijzondere bonen en pompoenen

  Groenauteur Vera Greutink experimenteerde met het zaaien van bijzondere bonen en pompoenen. Met succes! De struikboon Coco Noir, de klimboon Cave Pole en de pompoenen Tonda Padana en Yuxijiangbinggua ... Je kunt ze nu bestellen bij G&B en vanaf april zaaien.

  Lees verder
 • Zaad bestellen van eetbare klimmers

  Zaad bestellen van eetbare klimmers

  De zomers worden langer en warmer, de winters zachter en vochtiger. Zelf merken we amper iets van die paar tienden van een graad die er telkens bij komen, maar voor planten maakt het een enorm verschil. Het kweken van warmteminnende soorten wordt dan ook steeds realistischer. En als je een kas...

  Lees verder
 • Hoe kweek ik spinazie?

  Hoe kweek ik spinazie?

  Spinazie is een leuke groente voor ongeduldige mensen; binnen 4 tot 6 weken kun je al oogsten (al hangt dat voor een deel ook af van de temperatuur). Het blad is lekker, mals en zacht als je het stooft.

  Lees verder
 • Zaad bestellen van oost-indische kers

  Zaad bestellen van oost-indische kers

  Om op te eten, zo leuk en lekker is oost-indische kers! De kleurige bloemen vrolijken het armste stukje grond op, net als boeketten en salades. Bovendien is de plant effectief in de strijd tegen bladluizen. Alle reden dus om deze gemakkelijke eenjarige te zaaien, in zowel de moes- als de siertuin

  Lees verder
 • Zaad bestellen bij Groei en Bloei

  Zaad bestellen bij Groei en Bloei

  Zelf zaaien? Elke jaar bieden wij diverse soorten zaden aan in ons tijdschrift. Wil je deze bestellen? Dan kan dit. Zie voor de bestelwijze hieronder. Tevens is het mogelijk om zaden die in eerdere edities stonden hier weer te bestellen.

  Lees verder
 • Hoe snoei ik mijn hortensia?

  Hoe snoei ik mijn hortensia?

  Om te weten hoe je een hortensia moet snoeien, moet je eerst weten welke hortensia er in je tuin staat. De meest voorkomende soorten staan hieronder. Wil je meer weten, lees dan het artikel in de download.

  Lees verder