Blad en site

 • Maak een kastje van een kistje

  Maak een kastje van een kistje

  Dit vrolijke kastje voor kleine tuinspullen maak je van twee groentekisten. Zo ga je te werk:

  Lees verder
 • Zaad bestellen van Lathyrus

  Zaad bestellen van Lathyrus

  Van de betoverende en heerlijk geurende Lathyrus odoratus heb je het meeste plezier als je hem vroeg zaait. Bestel nu zaad bij Groei & Bloei en probeer het zelf! We vertellen je in 6 stappen hoe je Lathyrus kweekt.

  Lees verder
 • Programma G&B tuinreizen 2020

  Programma G&B tuinreizen 2020

  Samen met andere tuinliefhebbers op pad? Ga mee met een Groei & Bloei-tuinenreis! Ook dit jaar is er weer volop keus, van Kent tot Costa Rica.

  Lees verder
 • Insectenhotel maken

  Insectenhotel maken

  De werkbeschrijving van dit grappige insectenhotel is in het Engels, maar met een beetje fantasie maak je je eigen variant ...

  Lees verder
 • Symboliek in de Japanse tuin in Clingendael

  Symboliek in de Japanse tuin in Clingendael

  In de Japanse Tuin in het Haagse Clingendael kom je overal bruggetjes, lantaarns en zelfs een theepaviljoen tegen. De objecten behoren tot de verzameling van de toenmalige eigenaresse Marguerite Mary barones van Brienen, bijnaam: ‘freule Daisy’. Onder invloed van de...

  Lees verder
 • Tulpenpret

  Tulpenpret

  Een royaal bloemwerk met veel kleur in een forse accubak of cilindervaas, een creatie van bloemist Roel van den Biggelaar. Het glas zorgt voor diepte en weerkaatst de sprankjes winterzon. Kleur komt van langstelige Franse tulpen, bundeltjes gemengde tulpen en knalroze Nerine. De bloemen krijgen...

  Lees verder
 • Tien vroegbloeiende heesters

  Tien vroegbloeiende heesters

  Wie op zoek is naar een struik die vroeg bloeit of zelfs in de winter al begint, heeft genoeg keus. Geurend, groenblijvend, geel, roze, rood. Er is genoeg te beleven!

  Lees verder
 • Grenzeloos tuinplezier

  Grenzeloos tuinplezier

  Stel je eens voor dat je tuin wordt vertrapt door beren, of verwoest door een orkaan. Dat de grond in je tuin zo hard is, dat je er alleen met een pikhouweel in kunt komen. Voor sommige Groei & Bloei-lezers gewoon de realiteit. Kijk mee in hun paradijs in het buitenland.

  Lees verder
 • De wijn op tafel!

  De wijn op tafel!

  De septemberavonden kunnen nog tot laat zwoel zijn, maar de dagen worden al wat korter, de herfst is in aantocht. Geniet daarom elk moment dat je kunt van tuinieren, buiten koken, eten en lekker lang natafelen. Dit nazomerse tafelarrangement van Roel van den Biggelaar is eenvoudig te maken ... met...

  Lees verder
 • Bezoek een moestuin!

  Bezoek een moestuin!

  Je eigen moestuin onderhouden is natuurlijk leuk. Maar hoe doen professionals dat? Neem eens een kijkje bij een van deze bezoekmoestuinen, die de moeite meer dan waard zijn.

  Lees verder

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK