Blad en site

 • Zaad bestellen van Echinacea pallida

  Zaad bestellen van Echinacea pallida

  Er komen zoveel nieuwe cultivars van Echinacea op de markt, dat je bijna zou vergeten dat er ook nog oorspronkelijke Echinacea-soorten bestaan. Tuinontwerper Eduard van Koolwijk experimenteert er graag mee. ’Het zijn prachtige borderplanten, die je bovendien zelf kunt zaaien.’ Je kunt nu zaad...

  Lees verder
 • De tuin van G&B voorzitter Frank Naber

  De tuin van G&B voorzitter Frank Naber

  Ze zijn eigenlijk altijd met groen bezig. 24/7. Zowel qua werk als privé. Groei & Bloei interviewt ze voor de rubriek Evergreen in hun tuin over hun relatie met tuinen en planten. Dit keer: Frank Naber, voorzitter van Groei & Bloei, en zijn vrouw Annelies. 

  Lees verder
 • 10 favoriete varens

  10 favoriete varens

  De varen is volgens kweker Wouter van Driel een verbinder die een natuurlijk accent geeft aan je tuin. Wouter zet voor Groei & Bloei zijn 10 favoriete varens op een rij. Bodembedekkers, hoge varens, groenblijvers, grof en fijn ... een mooie variatie!

  Lees verder
 • Planten op de zwarte lijst

  Planten op de zwarte lijst

  Sommige planten en dieren van elders over de wereld kunnen zich bij ons zo explosief uitbreiden, dat ze een bedreiging vormen voor de inheemse flora en fauna. Een nieuwe - en veel besproken - Europese wet moet dit tegengaan. Wat betekent dit voor tuiniers? Acht vragen en antwoorden en de 14 planten...

  Lees verder
 • Herfstkrans met berkenschors en hortensia

  Herfstkrans met berkenschors en hortensia

  Deze mooie herfstkrans kun je zelf maken! Verwerk de verkleurde bloemen van hortensia samen met besjes en vruchtjes van het seizoen in een krans met berkenschors. Geel-rode sierappeltjes, roze vruchten en bijna zwarte besjes gaan mooi samen met de zachte tinten van de bloemen. Je kunt hieronder de...

  Lees verder
 • Zaad bestellen van Kale Emperor

  Zaad bestellen van Kale Emperor

  Moestuinspecialist Vera Greutink experimenteert graag met onbekende groenten. Ze probeerde een bijzondere kool uit, waarvan je de scheuten en bloemknoppen oogst. Ook de bloemetjes zijn eetbaar. Bestel er nu zaad van!

  Lees verder
 • Zaad bestellen van oosterse radijs

  Zaad bestellen van oosterse radijs

  Moestuinspecialist Vera Greutink experimenteert graag met bijzondere groenten. Dit keer doet ze verslag van haar ervaringen met oosterse radijzen. Deze groenten kun je nog laat in het seizoen zaaien, bijvoorbeeld nadat vroege groenten als tuinbonen en peultjes zijn geoogst. Bestel er nu zaad van!

  Lees verder
 • Zaad bestellen van bijzondere bonen en pompoenen

  Zaad bestellen van bijzondere bonen en pompoenen

  Groenauteur Vera Greutink experimenteerde met het zaaien van bijzondere bonen en pompoenen. Met succes! De struikboon Coco Noir, de klimboon Cave Pole en de pompoenen Tonda Padana en Yuxijiangbinggua ... Je kunt ze nu bestellen bij G&B en vanaf april zaaien.

  Lees verder
 • Zaad bestellen van eetbare klimmers

  Zaad bestellen van eetbare klimmers

  De zomers worden langer en warmer, de winters zachter en vochtiger. Zelf merken we amper iets van die paar tienden van een graad die er telkens bij komen, maar voor planten maakt het een enorm verschil. Het kweken van warmteminnende soorten wordt dan ook steeds realistischer. En als je een kas...

  Lees verder
 • Hoe kweek ik spinazie?

  Hoe kweek ik spinazie?

  Spinazie is een leuke groente voor ongeduldige mensen; binnen 4 tot 6 weken kun je al oogsten (al hangt dat voor een deel ook af van de temperatuur). Het blad is lekker, mals en zacht als je het stooft.

  Lees verder

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK