Zaad bestellen van stengelsla

Zaad bestellen van stengelsla

Als het in de zomer een keer echt warm wordt, begint de meeste sla hals over kop door te schieten. Er bestaat echter ook een slasoort die speciaal voor deze manier van gebruik werd geselecteerd: stengel- sla uit Zuid-China. Dit type sla vormt nooit een krop, maar gaat meteen de hoogte in. Je kunt nu zaad bestellen van de variëteit Spring Tower.

Stengelsla Spring Tower

De stengel is een stuk dikker dan bij andere (doorgeschoten) slasoorten. Handig is dat deze sla zowel meer hitte als meer kou verdraagt dan kropsla. Verder heeft stengelsla dezelfde teelteisen als andere slasoorten. In de tuin komen de planten op zo’n 30 centimeter uit elkaar.

Oogst

Het beste moment om te oogsten is net voor de bloei, ongeveer drie maanden na het zaaien, wanneer de sla zo’n 30 tot 40 centimeter hoog is. Als je te lang wacht met oogsten, kan de stengel van binnen hol worden. Verwijder na de oogst de meeste bladeren, met uitzondering van het rozetje aan de top - dat helpt namelijk om de stengel langer vers te houden. Het blad is wel eetbaar, maar omdat het vrij stug is vergeleken met andere slasoorten, wordt het meestal niet vers gegeten. Als je zuinig bent aangelegd, kun je het eventueel stoven als spinazie, maar ik moet bekennen dat ik het gewoon op de composthoop gooi, want op dat moment zijn er veel lekkerder blaadjes in de tuin te vinden.

Gebruik

Nadat de stengel geschild is, kun je hem op verschillende manieren gebruiken. In dunne rondjes snijden en door salade mengen of in staafjes snijden en met een dip opdienen, net als met stengelselderij wordt gedaan. Of zoals de Chinezen vaak doen: roerbakken en op smaak brengen met sojasaus.

Zaaien

Binnen voorzaaien: maart; uitplanten: april. Zaaien in volle grond: april-juli.

Meer zaad bestellen? Bijvoorbeeld van Bladkool

Foto: Remco Greutink
Tekst: Vera Greutink


Je kunt nu zaad bestellen van stengelsla Spring Tower:

Hoe te bestellen?

  1. De zaden kosten € 3,75 per zakje (gratis verzending) 
  2. Je betaalt de zaden direct via iDeal
  3. Je kunt zaden van andere soorten toevoegen in 1 bestelling
  4. Je ontvangt direct na de bestelling een mail met een overzicht van je bestelling

Je kunt bij G&B nog veel meer zaad bestellen, kijk hier voor ander zaad van groente en sierplanten

Zaad bestellen

Aantal zakjes

Subtotaal: € 0,-

Meer in deze categorie

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK