Lichtkunstfestival Enchanted Gardens in Kasteeltuinen Arcen

9 Oktober 2020 t/m 25 Oktober 2020

9 t/m 25 okt

Van 9 tot en met 25 oktober zal Kasteeltuinen Arcen de poorten weer iedere avond openen voor een prachtige nieuwe editie van lichtkunstfestival ‘Enchanted Gardens’. Dit jaar duurt het evenement extra lang. Om bezoekersaantallen te spreiden zijn er zeven extra avonden aan de agenda toegevoegd waardoor het event dit jaar 17 avonden te bezoeken is. Daarnaast wordt er dit jaar een extra horecapaviljoen gebouwd waar bezoekers, volgens de coronarichtlijnen, kunnen genieten van een complete avond uit. 

Het rondreizende Lichtkunstfestival dat dit jaar voor de derde keer plaatsvindt in Kasteeltuinen Arcen maakt normaliter een tour langs verschillende Europese kastelen om bezoekers prachtige lichtkunst te tonen. Dit jaar zijn vanwege coronarichtlijnen al vele lichtkunstfestivals noodgedwongen afgelast. In Kasteeltuinen Arcen kan het event wel doorgang vinden door de grootte van het park in combinatie met extra maatregelen. Zo is gekozen om de duur van het lichtkunstfestival te verlengen waardoor bezoekers verdeeld over meerdere avonden kunnen komen. De verlenging van het event is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Gemeente Venlo. In het programma is daarnaast rekening gehouden met het behouden van voldoende afstand. De lichtkunstwerken staan verspreid over het in totaal 32 hectare grote park. Gasten lopen een verplichte eenrichtingsroute om de verschillende lichtkunstwerken te kunnen bewonderen. 
 

Nieuw Enchanted Gardens Paviljoen

Om van Enchanted Gardens een complete ontspannen avond uit te maken verschijnt er dit jaar een extra horecapaviljoen in Kasteeltuinen Arcen. Dit paviljoen van maar liefst 600 m2 groot is volledig volgens de coronarichtlijnen ingericht en maakt het mogelijk om tijdens het event op een verantwoorde manier een hapje en drankje te nuttigen in Kasteeltuinen Arcen. Voorafgaand aan de avondopenstelling Enchanted Gardens is het hier bovendien dagelijks mogelijk om, op reservering, tussen 17.00 en 19.00 uur met een klein gezelschap te tafelgrillen. 

Lichtkunst van prestigieuze internationale kunstenaars

Tijdens Enchanted Gardens zijn in Kasteeltuinen Arcen verschillende indrukwekkende lichtkunstobjecten van internationale kunstenaars te bewonderen. Een van deze lichtkunstprojecten is de Rosegarden van het Duitse kunstenaarsduo Detlef Hartung en George Trenz. Het duo ontmoette elkaar tijdens hun studie in de jaren ’90 aan de Akademie der Bildender Künste in München. Sindsdien hebben zij al vele internationale prijzen gewonnen, waaronder in 2019 de Lichtdesign-Preis voor een projectie op de Dom in Keulen. Een reis door leven, geschiedenis en cultuur, zo beschouwen zij het lichtkunstwerk in het Rosarium van Kasteeltuinen Arcen. Het Duitse kunstenaarsduo projecteert op indrukwekkende wijze de natuurlijke omgeving van het Rosarium, met meer dan 3.500 verschillende rozennamen en aanverwante kreten, waarvan er meer dan 250 soorten in Kasteeltuinen Arcen staan. Een indrukwekkende moderne projectie in het prachtige decor van het klassieke barokke Rosarium. 

‘Light Art’ gemaakt door kinderen

Een ander, jaarlijks terugkerend, lichtkunstproject is Light Art by Kids. Verschillende kinderen uit de regio maken met hun school of kinderopvanglocatie lichtkunstwerken die te bezichtigen zijn tijdens Enchanted Gardens. Het thema ‘En Toen’ dat vanuit de Kinderboekenweek 2020 is gekozen, sluit naadloos aan op de rijke geschiedenis van Kasteeltuinen Arcen. De kinderen knutselen kastelen, prinsessen, wapenschilden en andere historische elementen. Deze kunstwerken zullen verlicht worden met 2.000 lampjes. Ieder jaar weer een prachtig gezicht! 
Herfstig kleurenpalet in Kasteeltuinen Arcen
Kasteeltuinen Arcen vormt in de avonduren het decor van Enchanted Gardens. Overdag is de florale expositie Herfstig! te bewonderen. De pracht van de herfst wordt versterkt door bloemkunstobjecten gemaakt van meer dan duizend herfstbloeiers die tijdens Herfstig! in de tuinen en kasteel te bewonderen zijn.

Ticketverkoop

Lichtkunstfestival Enchanted Gardens vindt van 9 t/m 25 oktober plaats van 19.00 tot 23.00 uur. Tickets voor Enchanted Gardens zijn te koop via www.enchantedgardens.nl. Een bezoek aan de tuinen overdag kan gecombineerd worden met het Lichtkunstfestival Enchanted Gardens en/of het herfstgrillarrangement middels voordelige combitickets.

www.enchantedgardens.nl

  • LocatieLingsforterweg 26
   5944 BE Arcen
   Limburg
  • Kosten13,50
  • Kosten info
  • Vooraf reserveren, kinderen 4 t/m 17 jaar 6,75

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK