Expeditie China bij Botanische Tuin TU Delft

23 Augustus 2021 t/m 15 Oktober 2021

23 augustus t/m 15 oktober 2021

Expeditie China - op zoek naar het groene goud - is een zomertentoonstelling in de Oranjerie, inclusief een wandelroute door de tuin langs Chinese planten.
China kent meer dan 30.000 ineemse plantensoorten, wat neerkomt op bijna een achtste van alle plantensoorten op de wereld. En duizenden daarvan zijn nergens anders op aarde te vinden. Via de Zijderoute en de Specerijenroute werden al eeuwenlang planten uitgewisseld en meer dan 2000 jaar geleden werden zo o.a. de perzik, abrikoos, sinaasappel, azalea, chrysant en camelia vanuit China in het Westen geïntroduceerd. Eeuwenlang was het land afgesloten van de buitenwereld, maar tussen 1842 en 1860 werd China gedwongen zich open te stellen voor buitenlanders. Al snel vonden allerlei plantenverzamelaars hun weg naar het binnenland met zijn enorme biodiversiteit. Hun inspanningen zouden niet alleen Europa’s tuinen transformeren, maar ook de wereldhandel, industrie, medicijnen en onze eet- en drinkgewoonten. 
Wie waren die onverschrokken verzamelaars van planten?
Wat waren hun drijfveren?
En welke planten verzamelden zij? 

Info: 015-2782356, www.botanischetuin.tudelft.nl

  • LocatiePoortlandplein 6
   2628 BM Delft
   Zuid-Holland
  • Kosten€ 6,-
  • Kosten lid info
  • Leden van Groei & Bloei: 2e persoon gratis

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK