Kasteeltuinen Arcen open voor testdagen

10 April 2021 t/m 11 April 2021

10 en 11 april 2021

Kasteeltuinen Arcen opent op uitnodiging van de ministeries OCW en VWS de poorten voor twee testdagen op 10 en 11 april. De dagen zijn enkel te bezoeken voor mensen die een ticket voor deze dagen gekocht hebben én een recente toegangstest kunnen tonen. Deze pilot heeft als doel om te bekijken hoe Nederland weer veilig diverse activiteiten kan organiseren met behulp van toegangstesten. Kasteeltuinen Arcen is een van de 10 erfgoedlocaties die deelnemen aan de pilot.

In april wordt verspreid over het land een aantal pilots gestart door ministeries van OCW en VWS in overleg met het Outbreak Management Team en met behulp van Stichting Open Nederland. De pilots hebben als doel om te bekijken hoe Nederland weer open kan voor sociale, culturele en sportieve evenementen met behulp van toegangstesten. Voorafgaand aan een bezoek aan een van de pilotactiviteiten dient de bezoeker een coronatest te ondergaan bij een vooraf aangewezen toegangsteststation. Om de techniek die men wil inzetten te testen en te bekijken hoe mensen hier mee omgaan is Kasteeltuinen Arcen samen met 10 andere erfgoedlocaties in Nederland gevraagd om deel te nemen aan de pilots. Kasteeltuinen Arcen opent op zaterdag 10 en zondag 11 april de poorten voor twee testdagen. Per dag zijn er 1.500 tickets beschikbaar waarvan een deel voor de seizoenkaarthouders van het park.

Voorwaarden testdagen
Om deel te nemen aan de testdagen zijn door de landelijke organisatie vaste spelregels opgesteld. Er moet vooraf online een entreeticket worden gekocht. Voor de testdagen gelden aparte tarieven. Na aankoop van het ticket zal iedereen boven de 12 jaar zich, binnen 40 uur voor aanvang van het evenement, moeten laten testen in een aangewezen teststraat. Daarvoor dient een afspraak gemaakt te worden via www.testenvoortoegang.nl. Alleen met een negatieve testuitslag van het aangewezen teststation is toegang tot de testdagen in Kasteeltuinen Arcen mogelijk. De testuitslag moet worden overgezet naar een smartphone. De werkwijze daarvoor wordt duidelijk gemaakt na aankoop van het entreebewijs en is vrij eenvoudig. Mensen zonder een mobiele telefoon kunnen helaas niet deelnemen aan de testdagen.

Veilige dag uit in de cultuurhistorische omgeving
Na controle bij de toegang van het park kunnen gasten volop genieten van een ontspannen dag uit in de tuinen en de historische buitenplaats van Kasteel Arcen. Uiteraard zijn er in het park ook de nodige maatregelen getroffen voor een veilig bezoek, zoals gespreide toegang van bezoekers via tijdsloten, horeca to go en voorgestelde looproutes om kruisend verkeer te voorkomen. Ook de algemene RIVM richtlijnen zoals het behouden van 1,5 meter afstand en het dragen van mondkapjes in binnenruimtes dienen gevolgd te worden. Vorig seizoen is gebleken dat een bezoek aan Kasteeltuinen Arcen een veilig dag uit is. Bezoekers beoordeelden het park en de genomen maatregelen met een 9,1.

Park gesloten voor regulier bezoek
Vanwege de verlengde lockdown is Kasteeltuinen Arcen minimaal t/m 20 april gesloten voor een regulier bezoek. Het park hoopt op 21 april weer open te mogen voor gasten. Na een lockdown van enkele weken, waarbij ook de seizoenstart van 27 maart uitgesteld is, bieden deze testdagen het park de mogelijkheid om bij te dragen aan het heropenen van de samenleving én om bezoekers een voorproefje te geven van het nieuwe seizoen.

Aanmelden
Tickets dienen vooraf gekocht te worden via www.kasteeltuinen.nl/testdagen. De verkoop is reeds gestart. Om toegang te krijgen tot de testdagen in Kasteeltuinen Arcen is het noodzakelijk dat elke bezoeker zich binnen 40 uur voor aanvang laat testen. Ga naar www.testenvoortoegang.nl om een afspraak in te plannen. 

Let op: alleen testresultaten die ingepland zijn via Testen voor Toegang worden geaccepteerd om toegang te krijgen tot de testdagen in Kasteeltuinen Arcen. Dus uitslagen via zelftesten of GGD zijn niet van toepassing op deze testdagen in Kasteeltuinen Arcen.

Over Kasteeltuinen Arcen

In het pittoreske dorpje Arcen, gelegen in de prachtige Maasduinen van Noord-Limburg ligt Kasteeltuinen Arcen. Kasteeltuinen Arcen is een van de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Het park is 32 hectare groot en heeft meer dan 15 unieke tuinen en een historische buitenplaats met 17de-eeuws kasteel. Kasteeltuinen Arcen is in 2021 door Land van ANWB wederom uitgeroepen tot Leukste uitje van Limburg!

Kasteeltuinen Arcen is momenteel gesloten voor het publiek vanwege de landelijke coronamaatregelen. Het park hoopt op 21 april de poorten te mogen openen voor het publiek. Gedurende het seizoen (t/m 7 november 2021) is Kasteeltuinen Arcen dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur (m.u.v. bepaalde activiteiten).

Info: www.kasteeltuinen.nl

Tickets: www.kasteeltuinen.nl/testdagen

    • LocatieLingsforterweg 26
      5944 BE Arcen
      Limburg
    • Kosten€ 15,-

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK