Dahlia’s bij Kasteel Keukenhof Lisse

12 Juli 2021 t/m 15 Oktober 2021

12 juli t/m 15 oktober 2021

Tot half oktober kun je in de tuin van Kasteel Keukenhof genieten van prachtige dahlia’s van kwekers uit de Bollenstreek. In de tuin van het kasteel en het Frederik’s Hof staan zo’n 150 verschillende soorten dahlia’s. Kom vooral langs om te genieten van deze overweldigende kleurenpracht! Het landgoed van het kasteel is dagelijke geopend van 8.30 tot 19.30 uur en de toegang is gratis.

Het hoogtepunt van de Dahliatuin zijn de Keukenhof Dahlia Dagen, van woensdag 1 tot en met zondag 5 september: 
1.    Er worden drie grote dahliaharten “gestoken” door vrijwilligers van het Bloemcorso van de Bollenstreek.
2.    Studenten van het Clusius College opleiding Bloem & Design Alkmaar maken als eindejaarsproject 10 dahliasculpturen.
3.    Via een speciale wandelroute kunnen de bijzondere dahliaobjecten worden bekeken. 
4.    De dahliatuin staat nu al vol in bloei, omdat wij de knollen dit jaar vast hebben laten zitten; ze zullen zeker tot in oktober bloeien. De ervaring van de tuinmannen van Keukenhof zorgt voor een bijzondere bloementuin.

De Keukenhof Dahlia Dagen worden georganiseerd samen met het Holland Dahlia Event, waarin de dahliakwekers zich verenigd hebben.

Info: kasteelkeukenhof.nl/nl

 

    • LocatieKeukenhof 1
      2161 AN Lisse
      Zuid-Holland
    • Kostengratis

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK