Nieuw tuinprogramma op Vlaamse TV-zenders: Van droom tot tuin

26 September 2021 t/m 28 November 2021

26 september t/m 28 november 2021

Op 26 september start op de Vlaamse TV-zenders Eclips TV en Plattelands TV Van droom tot tuin,  een gloednieuwe groene programmareeks boordevol inspiratie. Voor de uitwerking werd beroep gedaan op twee bekende groenexperts: groenjournalist Marc Verachtert en presentator Gil Claes. Samen realiseerden ze al heel wat tuinprogramma’s voor o.m. VRT, Vitaya en de regionale zenders. Marc gaat daarbij steeds voor het betere groen- en tuinwerk, inclusief achtergronden die elders vaak onderbelicht blijven. Hij is dan ook niet de minste, want onder andere auteur van het trendsettende Zakboek voor de Klimaattuin en Zakboek voor de Hapklare Moestuin, maar ook auteur van artikels in ons eigen magazine en wekelijkse bijdragen in de weekendbijlagen van de Belgische kranten Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg
In tien afleveringen van dit nieuwe TV-tuinenprogramma stellen Marc en Gil een bonte verzameling aan tuinen voor. Zowel werven in opbouw als netjes afgewerkte tuinen in de meest uiteenlopende stijlen en formaten passeren de revue: van strak tot romantisch, van klimaattuin tot daktuin en zowat alles daartussen. Geregeld verschijnt een productspecialist op het appel met heel begrijpelijke uitleg over een technische nieuwigheid, of hoe een probleem op professionele manier wordt aangepakt. En ervaren tuinaannemers geven meer uitleg over hun specifieke werkwijze.
De reeks wordt uitgezonden zowel op Plattelands TV als op Eclips TV. Op beide zenders wordt elke aflevering een aantal keren herhaald. Meer info over de uitzendmomenten vind je op de websites plattelandstv.be en eclipstv.be.
Van droom tot tuin start op 26 september met o.m. een bezoek aan een veelzijdige familietuin met heel wat originele hoekjes. Niet te missen als je graag wat ideeën opdoet voor je eigen groene plekje.
Alle afleveringen kun je later terugkijken op www.tuinaannemer.be.

Info: plattelandstv.be en eclipstv.be.