Designed by Nature Zilvermuseum Schoonhoven

18 Oktober 2018 t/m 9 Juni 2019

T/m 10 juni 2019
Eeuwenlang is de natuur een bron geweest voor kunstenaars en ambachtslieden. Een bron van inspiratie, in vorm of materiaal. Zo ook voor goud- en zilversmeden. De natuur in al zijn variaties, soms letterlijk, omhuld in goud en zilver. Als het ware bevroren in tijd en ruimte door edelmetaal. Hoe zou het zijn als je deze dieren, bloemen en planten weer terug in de natuur zou zetten. Door mensen gemaakt, in een glimmend materiaal, onbeweegbaar? Welk schril contrast zou dat geven met de levendige en immer bewegende natuur? Een interessant vraagstuk dat heeft geleid tot de tentoonstelling: Designed by Nature.

In de thema’s aarde, lucht en water wordt de zilveren natuur op verrassende wijze teruggeplaatst in zijn natuurlijke habitat. Het betreft zilver vanuit de 16e eeuw tot aan nu. Er is een goede mix tussen “oud zilver” en zilveren stukken die in de laatste decennia zijn gemaakt. Zo zijn er spannende combinaties gemaakt zoals de Turboschelpbeker van Daniel Schilperoort (1607) en Nautilus van Tamara van Kekerix (2014). Of een zilveren doos in de vorm van een zwaan, gemaakt door Huybert van de Berch (1639), in combinatie met het object Bird van Evert Nijland (2014).

Het Zilvermuseum haalt met de tentoonstelling Designed by Nature de natuur letterlijk in huis. Met topstukken van o.a. het Rijksmuseum, Gemeentemuseum Den Haag, Koninklijke Verzamelingen en nog nooit eerder getoonde bijzonder zilver uit privéverzamelingen.

Zilvermuseum

  • LocatieKazerneplein 4
   2871 CZ Schoonhoven
   Zuid-Holland
  • Kosten9,-
  • Kosten info
  • Gratis met museumjaarkaart en t/m 17 jaar

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK