Veertig jaar bloemenfotografie in het Flower Art Museum Aalsmeer

23 Oktober 2021 t/m 16 Januari 2022

Van 23 oktober t/m 16 januari
Floribunda: tentoonstelling en boek van fotograaf Dennis A-Tjak. Kunstfotograaf Dennis A-Tjak zit veertig jaar in het vak en viert dit jubileum komend najaar op grootse wijze. Onder de titel ‘Floribunda’ komt er een overzichtstentoonstelling in het Flower Art Museum én een nieuw boek. Zijn levenslange fascinatie voor bloemen staat in beide centraal.
Dennis A-Tjak (1961, Paramaribo) wilde als kind schilder of bloemenman worden. In plaats daarvan werd hij fotograaf met bloemen als specialiteit. Hij maakte naam met een indringende serie portretten van oude tulpenrassen, die onder de titel 'Royal Flowers of the Netherlands' op Paleis Het Loo te zien was. Minstens zoveel aandacht kreeg zijn serie ‘Indische Pracht’, uitgebracht in boekvorm en tentoongesteld in het West-Fries Museum. Hierin bracht hij de Indonesische flora in beeld die in de 17e en 18e eeuw door de VOC in Nederland werd geïmporteerd. 

Donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. 

Vooraf tickets reserveren is verplicht en kan via www.flowerartmuseum.nl of tel. 0297-364400 (tijdens openingstijden). Het museum houdt zich aan de RIVM-richtlijnen. Bezoekers worden verzocht een mondkapje te dragen. 

0297-364400, www.flowerartmuseum.nl.

  • LocatieKudelstaartseweg 1
   1431 GA Aalsmeer
   Noord-Holland
  • Kosten6,- 
  • Kosten lid info
  • Museumjaarkaart en CJP 50% korting. Combi met historische tuin mogelijk.