Mail & Win: Kaarten voor Groene Weelde Kasteel de Haar

Mail & Win: Kaarten voor Groene Weelde Kasteel de Haar

Maak kans op vrijkaarten voor Groene Weelde bij Kasteel de Haar. We geven 10 x 2 kaarten weg t.w.v. € 16,- per ticket!

Wil je kans maken op de vrijkaarten? Laat hieronder je gegevens achter! De winnaars krijgen bericht. De actie loopt t/m 27 juli 2017.


Kasteel de Haar dompelt bezoekers onder in Groene Weelde

Deze zomer viert Kasteel de Haar de recente restauratie van zijn park en tuinen. Tot en met september kunnen bezoekers van De Haar de groene rijkdom van weleer herbeleven. Groene Weelde omvat een gevarieerd binnen- en buitenprogramma voor volwassenen en kinderen waarbij de intieme relatie tussen kasteel en park weer wakker wordt gekust. Het programma is tot stand gekomen in samenwerking met gastconservator Mariëtte Kamphuis, landschapsarchitect Adriaan Geuze en kunstenaar & florist Denise Collignon. 

Groene Weelde in het park

Groene Weelde neemt je mee terug naar de hoogtijdagen van Kasteel de Haar. Je krijgt een levendig idee van de veelzijdige rol die het park voor de bewoners speelde. Zo nodigden de elegante stijltuinen, grote variatie aan bomen, heesters, het doolhof, hertenkamp, de picknickweide, waterpartijen, eilanden en bruggen niet alleen uit tot ontspannende uitjes, maar voorzagen moestuin, boomgaard, rozentuin en vijvers ook in culinaire en decoratieve overvloed. In de loop der jaren veranderde en versoberde de vormgeving van het park uit praktische en economische noodzaak.

Tussen 2006 en 2016 werd de verschraling stopgezet en het park grondig gerestaureerd met ruimhartige steun van het VSB Fonds en onder leiding van landschapsarchitect Michael van Gessel. Hij herstelde de belijning van het oorspronkelijke parkontwerp en maakte daardoor het fraaie samenspel tussen licht en donker, open en gesloten, uitzicht en intimiteit weer beleefbaar. Bovendien voegde hij passende elementen toe, zoals een nieuwe waterpartij in het hertenkamp. De door Van Gessel gerestaureerde rozentuin staat deze zomer opnieuw in bloei met meer dan 75 verschillende soorten rozen; een geur- en kleursensatie!

 Voor Groene Weelde maakte landschapsarchitect Adriaan Geuze een nieuw beplantingsplan voor de Romeinse tuin, mede gebaseerd op een schets van een lelie van architect Cuypers. Hiermee wordt de traditionele variatie in de beplanting van de bloembedden weer gereactiveerd. Ook zijn de monumentale tuinvazen voor het eerst weer beplant en de borders gevuld met snijdahlia’s. Daarnaast ontwierp Geuze een nieuwe parkplattegrond die uitnodigt het park in al zijn rijkdom en uitgestrektheid te verkennen.


Buiten komt binnen op De Haar 

Kasteel de Haar ligt centraal in een web van zichtlijnen. In het kasteel biedt Groene Weelde voor het eerst de unieke kans om met een gids de 2e verdieping te bezoeken. Balkon en galerij trakteren hier op de fraaiste vergezichten. Ook zal de historische bloemenkelder weer tot leven komen en verschijnt in de Main Hall in samenwerking met Paleis het Loo een ode aan de verdwenen wintertuin. Voor de kinderen is er onder meer een nieuwe speurtocht, waarmee ze op ontdekkingstocht kunnen. En er is meer! Laat je deze zomer verrassen door de Groene Weelde van Kasteel de Haar!

 

Bezoekersinformatie 

Groene Weelde is dagelijks te bezoeken tot en met 3 september tussen 11.00 en 17.00 uur. In en om het kasteel zijn gidsen aanwezig die persoonlijk kunnen vertellen over de geschiedenis van het park en de tuinen van De Haar. Voor meer info, actuele openingstijden en tickets: kasteeldehaar.nl.

Kasteelentree Groene Weelde (incl. toegang park)
Volwassenen € 16,00
Kinderen 4 tot 12 jaar € 10,00 (tot 4 jaar gratis)
Museumkaarthouders gratis

Kasteelentree Groene Weelde + rondleiding Groene Weelde VIP (incl. toegang park) 
Volwassenen € 18,50
Kinderen 4 tot 12 jaar € 12,50 (tot 4 jaar gratis)
Museumkaarthouders € 2,50 
 

Wat vind je van dit artikel? Geef een waardering

Praat mee op groei.nl