Een boeket uit de pluktuin

Een boeket uit de pluktuin

Onbekommerd struinen tussen de bloemen, snuffelend en plukkend. Je eigen geuren en kleuren kiezen. Even tot rust komen om vervolgens nog een tijdje thuis te genieten van het zelfgeplukte boeket.

Hoogzomer is een mooi moment om erop uit te gaan naar een pluktuin. Er komen er steeds meer, dus keus genoeg. In het juli/augustusnummer 2019 (p. 65 t/m 71 en p. 85) van Groei & Bloei laten we ter inspiratie vier pluktuinen zien. Een beetje zoeken op internet levert vast en zeker een pluktuin bij jou in de buurt op! Hier de vier die wij voor je hebben gevonden ...

Zelfpluktuin Groenhof op Terschelling

Suus en Jos Obendorfer runnen sinds tien jaar Zelfpluktuin Groenhof. De plukbloemen in de bloemenweide zijn een belangrijk aandachtspunt voor Suus, ze kiest de soorten uit en zaait ze vanaf het vroege voorjaar.

Info:
Groenhof ligt aan de hoofdweg tussen Hoorn en Oosterend, Terschelling; www.zelfpluktuingroenhof.nl. Open van begin juni tot in augustus, als het fruit en de bloemen op zijn. Bloemen kosten per handje € 2,50, grote hand € 4,50, twee handen nodig € 6,50.


Annemiekes pluktuin in Hillegom

Annemieke de Haan en Pieter Damen kweken sinds 2009 zomerbloemen in hun steeds verder uitdijende plukkwekerij. Het seizoen begint met de tulpenpluktuin, waarna plukkers hun hart kunnen ophalen aan zomerbloemen.

Info:
Annemiekes Pluktuin, Haarlemmerstraat 15a,Hillegom; www.annemiekespluktuin.nl. Open van 4 juli tot 29 september, afhankelijk van het weer. Een handvol bloemen kost € 7,50.


Pluktuin De Boschhoeve in Wolfheze

Dineke Logtenberg heeft eigenlijk werk genoeg aan haar kwekerij en bezoektuin De Boschhoeve. Maar ze kan niet om haar liefde voor bloemen heen. Twintig jaar geleden maakte ze al mooie combinaties in de siermoestuin, zoals Dahlia ‘Café au Lait’ met ‘Preference’.

Info:
Kwekerij en tuin De Boschhoeve, Boshoeve 3, Wolfheze; www.boschhoeve.nl. De pluktuin is open van begin juli tot en met september. Een handvol bloemen kost € 6,-.

De Plukkerij in Bosschenhoofd

Bij De Plukkerij in het Brabantse Bosschenhoofd kun je niet alleen genieten van een grote landschapstuin, maar ook zelf je boeket plukken. Het grootste deel van de tuin is ingericht als pluktuin. Wandelend over de kortgemaaide graspaden maak je een keuze uit de vele soorten eenjarigen in allerlei kleuren. Achter het gedeelte met fruitbomen ligt een tuin met vaste planten, eenjarigen, heesters en bomen, gecombineerd op kleur. Hier kan ook volop geplukt worden.

Info:
De Plukkerij, Margrietstraat 27, 4744 AJ Bosschenhoofd; www.deplukkerij.nl. De pluktuin is open vanaf half juli tot begin oktober, van woensdag t/m zaterdag. Prijs van een boeket varieert van € 2,- tot € 10,-.

Uit G&B juli/augustus 2019; koop een los nummer.
Tekst Anita Meuleman e.a.
Beeld Fred Roest

Meer in deze categorie

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK