Mail & Win Gratis kaarten Bloemkunst

Mail & Win Gratis kaarten Bloemkunst

Maak kans op gratis kaarten voor de expositie 'Bloemkunst' in en om Kasteel Groeneveld in Baarn van 16 t/m 24 september 2017. We geven 3 x 2 kaarten weg!

Wil je kans maken op de vrijkaarten? Laat hieronder je gegevens achter! De winnaars krijgen bericht. De actie loopt t/m 1 sept 2017. 

Er is ook een kortingsactie voor lezers van Groei & Bloei! Tot 1 september krijg je € 2,50 korting op de entree met code: BloemkunstGB2017. Bestel hier je kaarten met korting.

20.000 bloemen en planten

Van 16 t/m 24 september is Kasteel Groeneveld één grote bloemenzee en staat 8 dagen lang in het teken van bloemkunst van internationale allure. Zowel binnen als buiten is er veel te genieten en inspiratie op te doen. Van een metersgrote 3D-fantasiebloem tot bessenballustrades en van een orchideeënkroonluchter tot een levensgrote muziekdoos met calla’s en anjers. Ook zijn er bloemwerken te zien die gebaseerd zijn op de fantasierijke wereld van Fiep Westendorp en de elegante hoeden van ontwerpster Herma de Jong. In totaal worden meer dan 20.000 bloemen en planten gebruikt waaronder ook imposante Avalanche-rozen en exclusieve Anthuriums.


Bloemkunst 2017

De expositie ‘BLOEMKUNST’ is vorig jaar, na vijftien jaar afwezigheid, met veel succes teruggekeerd naar Kasteel Groeneveld in Baarn. Dit jaar zijn kamer, hoofdbloem en arrangeur vooraf aan elkaar hebben gekoppeld. Zowel de arrangeur als de stijlkamer krijgen de uitdaging van een nieuwe hoofdbloem, waardoor Bloemkunst 2017 weer een complete verrassing wordt. In elke kasteelkamer zijn unieke florale kunstwerken te bezichtigen. Het thema ‘afscheid van de zomer’ komt onder meer naar voren in de bloemselectie en het kleurgebruik van de imposante kunstwerken.


Crème de la crème

Bloemkunst 2017 staat onder artistieke leiding van bloemkunstenaar Hans Hoogerwerf. De florale presentaties worden gemaakt door diverse winnaars van het Nederlands Kampioenschap Bloemsierkunst zoals Dini Holtrop, Martin Groen en Max van de Sluis. Andere toparrangeurs zijn Marcel van der Haar (hoofdarrangeur Floraliën Nederland), Sarah Dikker (Beste Bloemstylist van Nederland) en meesterbinder Hanneke Frankema.

De bezoeker krijgt een indruk van wat er mogelijk is voor bloemkunstenaars die met alledaagse bloemen en planten aan de slag gaan. Bloemkunst is een explosie van creativiteit.


En er is meer…

Tijdens Bloemkunst 2017 kunt u met hetzelfde entreebewijs ook de tentoonstellingen van Fiep Westendorp en Botanical Art bezoeken. Voor kinderen is er een buitenspeurtocht in de tuin. Kinderen van 2 tot 6 jaar zijn welkom op de speelzolder van Kasteel Groeneveld. Onder leiding van Ben de Boomwachter is er ook een leuke zoektocht naar bijzondere bomen in het park (extra kosten: € 2,00 per deelnemer).

Praktisch

Toegangsprijs: volwassenen € 12,50, kinderen (t/m 12 jaar) € 6,00
Bij de Bloemkunsttentoonstelling is een begeleidend schrijven met een toelichting op de arrangementen. Meer informatie: www.kasteelgroeneveld.nl.

Praat mee op groei.nl