Noël van Mierlo Tuinen winnaar SGD Awards

Noël van Mierlo Tuinen winnaar SGD Awards

Noël van Mierlo van Van Mierlo Tuinen uit Deurne heeft als eerste Nederlandse tuinontwerper twee internationale awards gewonnen bij de toonaangevende Britse SGD Awards (Society of Garden Designers) met zijn ontwerp van de Japanse Watertuin. Hij veroverde de prijs voor 'Best International Garden' en de felbegeerde publieksprijs 'The People’s Choice Award'.

Geraffineerde touch

Noël van Mierlo omschrijft zijn ontwerp als ’een rustgevende groene watertuin die de eigentijdsheid van het westen met een geraffineerde Japanse touch combineert.’ Een echte eyecatcher is het Japanse theehuis dat ruimte biedt voor bezinning. Vanuit het zitje naast de openhaard heb je een prachtig uitzicht over de enorme vijver. 

Wabi Sabi 

Uniek is de brug van ruw staal waarvan het oppervlak blijft corroderen. De palen komen uit een haven en zijn al meer dan 100 jaar oud. Van Mierlo vertelt hierover: “De gebruikte materialen zijn geïnspireerd op Wabi Sabi principes. Die gaan over imperfectie en mooi verouderen. Het is een tuin die door de jaren heen alleen maar mooier wordt.”

Samenwerking

Van Mierlo heeft de samenwerking opgezocht met een aantal andere Nederlandse bedrijven, namelijk VDA Architecten en Wijnen Bouw voor het theehuis, LichtAan voor het verlichtingsplan. Totaaltuin uit Leende heeft de tuin aangelegd en van Donkelaar groenadvies heeft het beplantingsplan gemaakt. 

Ceremonie

Op vrijdag 1 februari maakte de SGD de winnaars bekend, dit gebeurde tijdens een feestelijke uitreiking in Londen. Van Mierlo nam het op tegen bekende ontwerpers als James Basson en Andrew Wilson, die beiden al verschillende tuinen voor de Chelsea Flower Show hebben ontworpen.

Over Noël van Mierlo

Van Mierlo Tuinen is een specialist in luxe natuurtuinen. Een creatief, ambachtelijk en prijswinnend ontwerpbureau dat een natuurlijke welness beleving in de tuin creëert. Avontuurlijke, groene buitenruimtes waarin je als mens kunt aarden en in verbinding staat met natuur en architectuur.
 

Meer in deze categorie

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK