Gezonde bloemen

Gezonde bloemen

Maak lekkere en leuke bloemen met schijven ananas, een aardbei en druiven. Eet ze daarna lekker op!

Dit heb je nodig:

 • Ananas schijven uit blik
 • Aardbei
 • Druiven
 • Lange saté prikker
 • Mesje en snijplankje


Zo doe je het:

 1. Leg een ananasschijf op een snijplankje en snij zo hier en daar een klein driehoekje weg aan de buiten rand. Let op dat de schijf niet doormidden wordt gesneden. Door rondom de driehoekjes op gelijke afstand te snijden, ontstaat er een vorm die op bloemblaadjes lijkt.
 2. Was de aardbei en haal het kroontje van de aardbei af.
 3. Haal de druiven van de tros af, en rijg en een voor een aan de lange saté prikker. Zorg er voor dat de prikker helemaal bedekt is met druiven, behalve de laatste 4 cm aan de kant van de punt.
 4. Prik nu de ananas schijf rechtop aan de prikker, met de aardbei in het gat van de schijf. De prikker gaat nu dus door de ananasschijf en de aardbei heen.
 5. Maak meerdere bloemen en zet ze een in vaasje… een leuk bosje bloemen voor op tafel, en tegelijkertijd een lekkere traktatie. Geniet van het maken en van het opeten!

Tekst en beeld: Birgit Davids

 • Gezonde bloemen
  1

  Leg een ananasschijf op een snijplankje en snij zo hier en daar een klein driehoekje weg aan de buiten rand. Let op dat de schijf niet doormidden wordt gesneden. Door rondom de driehoekjes op gelijke afstand te snijden, ontstaat er een vorm die op bloemblaadjes lijkt.

 • Gezonde bloemen
  2

  Was de aardbei en haal het kroontje van de aardbei af.
  Haal de druiven van de tros af, en rijg en een voor een aan de lange saté prikker. Zorg er voor dat de prikker helemaal bedekt is met druiven, behalve de laatste 4 cm aan de kant van de punt.

 • Gezonde bloemen
  3

  Prik nu de ananas schijf rechtop aan de prikker, met de aardbei in het gat van de schijf. De prikker gaat nu dus door de ananasschijf en de aardbei heen.
  Maak meerdere bloemen en zet ze een in vaasje… een leuk bosje bloemen voor op tafel, en tegelijkertijd een lekkere traktatie. Geniet van het maken en van het opeten!

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK