Groei&Bloei 2022 week 14 Bossie Lente

2022 week 14 Bossie Lente

2022 week 14 Bossie Lente

Fluitekruid laat hier en daar een voorzichtige bloem zien, plukte er een aantal aan een bosrand samen met een paar takken elzenproppen, wat later mochten we een pak tulpen, met bol, gratis meenemen, schikte daar een prachtig voorjaarsboeket van, kijken of ik de bollen met bolletjes kan overhouden.

Heb deze week de bedden waar ik d.m.v. greep de aarde iets opgelichte en losmaakte zonder echt te keren, lekker rul geharkt, was zeer tevreden met resultaat.

 

Bij controle van aardappelenvak trof ik een aantal potertjes boven op de aarde, zag diverse zwarte gaten op de poters, lijkt of vogels: ganzen of eksters of wellicht de hazen, de poters hebben opgegraven/gepikt en van hun spruiten hebben ontdaan.

 

Onderzocht de potten met de Gloriosa knollen, in de potten van de gelen ontdekte ik een behoorlijk aantal knollen in diverse formaten, maar in de potten met de rode Gloriosa zijn zo goed als alle knollen verrot, zo jammer.

 

De Tilbouchina urvilleana ga ik er deze winter door heen slepen, over de hele plant ontwikkelen zich nieuwe bladjes. De Baptisia australis purple, loopt met een flink aantal loten uit maar…….. er is aangevreten door ……… slak???, moet deze pot bijzonder goed in de gaten houden. Kreeg een bijzondere Oost-Indische kers wortel, deze heeft nu al twee prachtige scheuten, de stek van de Lonicra fragrantissima is goed aangeslagen, hoop dat de Lupine de stormschade overleeft.

 

Weersvoorspellingen zijn uitstekend een heerlijke tuinweek in vooruitzicht.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (1)

harry hakvoort

harry hakvoort

Hoi Veris,
de Gloriosa kende ik nog niet, ff opgezocht,n t geeft mooie bloemen. Te behandelen als dahlia’s?
De Tilbouchina urvilleana in volle glorie is een mooie plant, ook al eens gehad maar niet goed kunnen houden. Dus ben benieuwd hoe deze het bij jouw doet. De oostindische kers heb ik ook net gezaaid. Een knalrode om de composthoop te bedekken en een witgele voor in het klimrek. Weer eens wat anders. Het wordt groeizaam weer, veel plezier

Reageren op