Groei&Bloei 2022 week 18 Alle tijd voor bloemen

2022 week 18 Alle tijd voor bloemen

2022 week 18 Alle tijd voor bloemen

de komende dagen, flink aanpakken en werken aan bloemen en bloemenbedden. Zaaien, verspenen, hangingbaskets en een aantal potten creëren en op de volkstuin allerlei zaailingen EFFE oppakken en verplanten, de komende dagen ideale tijd daarvoor.

Maar ook genieten van de lelietjes van dalen van zowel de schattige bloempjes maar bovenal hun heerlijke geur, net als de geur van de seringen uit eigen tuin en grenzende tuinen. Van de nog aanwezige akeleien, zo welig als ze jarenlang tierden, lopen ze in aantal en kleuren erg terug???, houden ze minder van de schaduw die heesters en bomen produceren???? Is de roomse kervel zich daarom ook aan het verplaatsen????

De bollen in potten hebben, lijkt wel, een tikkie gekregen van late oppotten, een pot kwam wel vlug op en presteerde matig, de anderen lijken allemaal iets kleiner dan verwacht mocht worden, maar…… kleuren mooi.

Voor de Amaryllissen geldt hetzelfde, maar overleefden en beginnen te bloeien.

Voorzichtig aan de niet winterharde planten in pot naar buiten brengen.

De afgelopen dagen hard gewerkt op de volkstuin, peulvruchten gelegd en de voorgezaaide geplant, allerlei onkruid bestreden, veel water gegeven en de laatste aardappelen gepoott, heb ze met een  vers gezeefde gift compost aan de aarde toevertrouwd.

Verwerkte de oudere composthoop tot grof, middel en fijne compost, de grove compost wil ik nog een keer op een hoop stortten, de middel grove compost was voor de aardappelen en de fijne ga ik gebruiken voor oppotten en zaaien, een gedeelte voor aanvullen van de grote potten voor de tomaten en komkommers en eventueel voor mulch op de bloemenbedden op de volkstuin, want deze compost was door thermovlies beschermt tegen inwaaien van allerlei gras- en brandnettelzaden, kijken of ik effect daarvan terug zie in potten en bedden.

Tot mijn verrassing nieuwe groei in hanging basket, keiharde overlevers.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (3)

harry hakvoort

harry hakvoort

Hoi Veris,
apart dat die amaryllis nu al bloeit. Ik probeer ze ook over te houden, maar verwacht er pas in het najaar weer iets van. Ja, een hoop werk dat verspenen. Hoop dat het resultaat oplevert want als het droog blijft hebben ze straks een hoop te verduren.
compost/Thermovlies: gebruik het ook hoofdzakelijk voor vullen van potten en aanplant nieuwe planten. Bovenste laag komt potgrond, zodat onkruidzaden niet zo snel komen. Maar met dat thermovlies is wel een idee.
veel plezier met nieuwe aanplant.

Reageren op

Antje Bömer

Antje Bömer

Hoi Veris,

Heel veel sukses met alle werk en dat het maar weer prachtig gaat groeien en bloeien!


groetjes Antje

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Veris,
Zo te lezen al heel wat werk verzet en nog te gaan.
Hoe doe je het met water geven of hebben jullie wel een buit(tje) gehad?
Hier is het echt kurkdroog; zelfs het gras oogt bijna zomers. Het groeit langzaam, scheelt maaien dat wel. En ik laat alles liggen nu.
Hier ook een enkele overlever tussen de eenjarigen na de milde winter. Maar ik heb vrolijk nieuw gekocgt gisteren.
Het mooie en diverse van de akeleien is er hier ook af. Slechts één blauwe tussen al die flets roze.
Geniet van je weekend en groetjes.

Reageren op