Groei&Bloei Een zomerkoninkje .....

Een zomerkoninkje .....

Een zomerkoninkje .....

met de zomer in het hoofd!!

Morgenrood water in de sloot, ging vandaag niet op, wel bewolkt, maar geen regen en ook morgen beslist nog erg rustig weer vanwege hoge drukgebied boven ons land, zag dit prachige plaatje bij ophangen van wasje.

Ben vandaag even naar de volkstuin geweest, controle op bollenpuntjes, nog niks te zien, knoflook inspectie, er liggen een aantal boven op de aarde, controle van het vaste plantenblok, dat is nog erg in winterrust, in de wilde bloemenborder bloeien al een goudsbloem, een juffertje in het groen!!!! en Borage, ook moederkruid heeft bloemetjes en is de duizendbladbloem van de nieuwe of oude lichting? Ook de Erigeron annuus (1-jarig) bloeit nog, hoop dat het verder niet te hard zal gaan vriezen zodat hij de winter zal overleven. Verder al veel nieuwe uitloop bij de bladvenkel planten, verwonder mij iedere keer weer, dat voor mij de zuiderse planten, venkel, Nigella en Borage al bloeien of veel groen laten zien.

Vond prachtige spookachtige resten, bijzonder overblijfsel van de Oost-Indische kers.

Tussen al behoorlijk uitgelopen vaste (Franse) sjalotten en heftig uitgedijde oerprei een zomerkoninkje met de zomer in het hoofd, klopt dat het uitermate goede buren zijn!!

Kocht van de week twee ieni mini zacht gele primulaatjes, gele vanwege hun heerlijke geur, hoe klein ze ook zijn ze geuren ontzettend fijn.

Tot slot heel trots op drie prachtige grote Primula (Veris??, nog effe wachten op bloei) planten, die geheel zelfstandig een plekje bij het kelderraam hebben gevonden, heb er helemaal niks voor hoeven doen!!!

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (3)

Antje's Tuin

Antje

Veris volgens mij moet het goed gaan nu!

Reageren op

Antje's Tuin

Antje

test 2

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Veris,
Heel veel staat in de startblokken, maar gaat het kouder worden of blijft alles bij wat het is?
Van mij mag het doorgaan zoals nu. Leuk om je naam terug te zien als plant. Groetjes

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK