Groei&Bloei allemaal beestjes….

Allemaal beestjes….

allemaal beestjes….

Tientallen vlinders zitten dagelijks op het Koninginnekruid maar ook heel veel beitjes. de naakt slakken zijn nog in grote getale aanwezig. en de bosmuisjes proberen een warm plekje te veroveren.

Werkelijk onvoorstelbare hoeveelheden atalanta's zitten dagelijks op de eupathorium, op de site van de vlinderstichting staat dat er duizenden atalanta's op doorreis zijn naar het Zuiden zei mijn zoon. Ik vond het zo wonderlijk dat het hoofdzakelijk atalanta's zijn. Er is ook een dagpauwoog bij, maar die heb ik de hele zomer al gezien. Vreemd dat de citroen vlinders en het koolwitje ineens weg blijven. Ik heb veel bloeiende klimop en die worden door honderden beitjes bezocht. Helaas geen foto niet mogelijk , het is te hoog om met een iphone vast te leggen. Had deze week een naaktslak in het bakje waar ik iets voor de vogels in doe. Verder een flink aantal gaten ontdekt van muizen die onder de grond proberen in te breken in mijn huis. Ze durven het weer nu Joris er niet meer is.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (2)

Veris-lente

Veris-lente

Hé Antje,
Spotte vandaag de prachtige rups van de zuringvlinder, hier wel koolwitjes en atalanta’s, en een drukte van geweld van allerlei zoemers in en op de bladvenkel. Vergat ik te schrijven in mijn logje van week 36, dat ik wel acht buizerd hoog in de lucht zag vliegen/zeilen op de wind.
Mooie weer blijft lekker nog een poosje aanhouden, maakt werken op de (volks)tuin wel zo gemakkelijk.
Groet

Reageren op

Angela's tuin

Angela

Hoi Antje,
Dan doe je goed werk. Kunnen e nog lekker even snoepen op doorreis.
Hier is alles uitgebloeid de klimop zit nog in de knop maar gaat wel bloeien.
Ik heb nog geen antwoord op mn heuveltjes gekregen

Reageren op