Groei&Bloei Angela’s tuin kleurt blauw

Angela’s tuin kleurt blauw

Angela’s tuin kleurt blauw

Na geel komt blauw en paars

Net een rondje tuin gedaan. Gelukkig heeft Moeder Natuur goed voor mn bijtjes gezorgd. De metselbijen zijn weer aan  t holletjes vullen. Vanmorgen had t toch ook bij ons gevroren.

langzaam komen weer de vaste planten te voorschijn.

steeds zie ik weer iets nieuws. Heerlijk.
Met al die vogelgeluiden om ons heen. Altijd t gegak  vd ganzen in t veld als een dronetoon continue aanwezig. Zelfs 's nachts Er is me verteld , dat dat door de kassen komt. De ganzen denken dan dat de zon opkomt en gaan vliegen, Het is nog hartstikke donker dus al luid gakkend vertellen ze de ganzen op de grond, ik ga landen.maar die gakken terug kijk uit ik zit hier ook. Af en toe zo luid dat we er effe wakker van worden.

gisteravond was er weer een egel voor de brokjes

wat ben ik blij met de plek waar  ik woon.

op foto 3 zie je goed t verschil in grootte van de mannetjesbij die bovenop t veel grotere vrouwtje zit  af en toe kruipt zij gewoon terug in een gaatje en veegt hem er zo vanaf. Ze is veel sterker.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (2)

Antje Bömer

Antje Bömer

Dag Angela,

Ga straks (vrijdagmiddag) even naar Groenrijk om mijn vijverwater te laten testen. Het water is al minstens een half jaar groen, niet leuk. Ik heb er al bosaki kleiballen in gegooid ( 30 euro) maar dat heeft ook geen positief resultaat opgeleverd.
De tuin houdt je wel vd straat, maar prima hoor!
Gelukkig gaat het naar wens met je bijen, nou de vrouwtjes staan hun “mannetje” wel!

Fijn weekend

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Angela,
Moest denken aan liedje: Let me tell you about the birds and the bee’s, bij zien van je plaatjes.
Is de blauwe bloem midden boven de ossetong? en mag ik je vragen naar de naam van de prachtige oranje bloeiers van je vorige logje, en bloeit die van nature zo vroeg?
Ook hier gakkende ganzen, maar wat verder weg. De laatste weken ook specht geroffel ‘s morgens rond een uur of acht, helaas niet de groene specht die hier wel in de buurt huist, ik hoor zijn roep af en toe, maar de bonte, die ik na speurtocht door de bomen maar niet kon vinden, logisch want hij roffelt op de diverse lantaarnpalen hier in de straat!!!!!

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK