Groei&Bloei Bericht uit Singapore

Bericht uit singapore

Bericht uit Singapore

Het idee, dat ik daar ook nog een keer naar toe ga, maakt me blij.....Gardens of the bay in Singapore....

Een van mijn zoons is sinds kort naar Singapore verhuisd en u begrijpt, dat het dan ontzettend fijn is om iets van hem te horen. Ons allereerste videogesprek begon zo: ‘Hé mam, ze hebben hier ook tulpen’!!! Verbaasd vroeg ik hem waar hij die dan had gezien. Hij vertelde me, dat hij juist op dat moment met zijn vrouw in de ‘Gardens by the Bay’ was. Dit is, een 101 hectare groot park met verschillende tuinen, waaronder het Cloud Forest met 50 meter hoge futuristische bomen. Het ligt aan de baai van Singapore en in het hart van deze enorme wereldstad. Daar was tot deze week, bijna gelijktijdig met Keukenhof, een grote tulpenshow met de toepasselijke naam: ‘Tulipmania’. De bezoekers konden daar de wortels van de Nederlandse land- en tuinbouw ontdekken en een wandeling maken in een Hollands landschap, langs bloeiende ‘tulpenvelden’ versierd met bruggetjes, huisjes met een waterrad en boerderijtjes met strooien daken. Er was zelfs een echte windmolen, die bezoekers ook binnenin konden bekijken. Tijdens deze tijdelijke show in de zogenaamde Flower Dome, een enorme moderne glazen koepel, waren meer dan 35 soorten tulpen te bewonderen. Hieronder was ook de rood-witte Tulipa ‘Singapura’, een tulp die door Nederlandse kwekers is ontwikkeld in het kader van de 200e verjaardag van de eilandstaat en die dezelfde kleuren als de nationale vlag van Singapore draagt. Klompen, fietsen, beelden van koeien en kippen completeerden het geheel. Met een wedstrijd rondom digitale Delfts blauwe tegeltjes was er zelfs een reis naar Amsterdam te winnen. Ik hoop, dat mijn zoon mee heeft gedaan��!

Anneke

T @blikopdetuin F www.facebook.com/GroeiBloeiWestland.

Blik op de tuin – Vragen kunt u stellen via: info@westland.groei.nl; activiteiten Groei en Bloei Westland vindt u op: westland.groei.nl

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (1)

Herr

Herr

Kartons. Maxibriefkartons, Umzugskartons…  Alle Sorten.
Klebebänder. Acryl. Solvent.  Alle Sorten.

Hochwertige Waren vom Produzent. Fabrikverkauf.
Versand am gleichen Tag aus Frankfurt. Bis 95 % günstiger als auf dem Markt.

Müllsäcke und Vieles mehr.

Info auf: folmax.pw

Mit freundlichen Grüßen

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK