Groei&Bloei Beter met planten - Blik op de Tuin no. 914

Beter met planten - blik op de tuin no. 914

Beter met planten - Blik op de Tuin no. 914

De tijd is gekomen, dat mensen zich moeten beseffen hoe belangrijk planten voor ons zijn, gelukkig zijn er veel organisaties die dit thema omarmen....

Beter met planten

Steeds meer mensen realiseren zich dat de wereld beter af is met planten. Het is dan ook een onderwerp, dat erg actueel is. Daarom is het goed, dat de Hortus in Leiden dit thema zo omarmt. Niet alleen zorgen planten voor zuurstof, maar zijn ze belangrijk als leverancier voor medicijnen en voor onze dagelijkse behoefte aan gezond voedsel.  In een tentoonstelling in de Hortus tot 27 oktober a.s., is met name aandacht voor het verband tussen planten en gezondheid. De Chinese kruidentuin die in 2015 is geopend, speelt een belangrijke rol in het verhaal. Niet alleen zijn hier tal van Chinese geneeskrachtige planten te vinden, maar ook soorten die in China al duizenden jaren als tuinplant bekend staan. Er zijn ook ontdekte planten van recentere datum te vinden, die eveneens in onze tuinen een vaste plek hebben gevonden. In een leuk wandelboekje, dat bij de entree verkrijgbaar is, staan 30 medicinale planten, die tijdens de tuinwandeling te bewonderen zijn. Ook medicinale planten uit andere delen van de wereld zijn in de Hortus volop te vinden. In de Clusiustuin is er bijvoorbeeld aandacht voor Europese geneeskrachtige planten. Dat is niet voor niets, want dit gedeelte van de tuin is het eindpunt van de tentoonstelling ‘Aardse Paradijzen’ over middeleeuwse tuinen in Oost en West in het Museum van Oudheden, dat aan de overkant van de hortus staat. Ik ben trouwens met andere ogen naar Sophora japonica in mijn straat gaan kijken, want de bloemen, knoppen en zaden van deze boom zijn al eeuwenlang toegepast in de traditionele Chinese geneeskunde (https://www.hortusleiden.nl/).

 

Anneke

T @blikopdetuin www.facebook.com/GroeiBloeiWestland.

Blik op de tuin – Vragen kunt u stellen via: ; activiteiten Groei en Bloei Westland vindt u op: westland.groei.nl

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK