Groei&Bloei Bijzondere goudsbloem

Bijzondere goudsbloem

Bijzondere goudsbloem

Calendula officinalis prolifera, Engelse volksnaam Calendula hen and chickens.

Einde zomer 2018 zag ik bij het verzamelen van goudsbloemenzaad iets bijzonders bij een van de goudsbloemen, een bloem met wat kleine bloemetjes naast/rond de oude bloem. In de haast de klus te klaren en zal wel niet zo bijzonder zijn, raakte ik de bloem uit het oog, en het zaad belandde op de grote hoop.

Later in het seizoen kwam ik de bijzondere bloem toevallig tegen op de site van Wilde bloemen in Nederland en België: Calendula officinalis prolifera, ze stond op een oude prent van Basilius Besler (1561-1692), de bijzondere goudsbloem een eeuwenoude bekende.

Vond het jammer dat ik het zaad niet wat meer aandacht had gegeven.

Afgelopen zondag ontdekte ik een al in zaad geschoten oude bloem met een aantal kleine bloemetjes. Ondanks dat ze op een plek aan het begin van de tuin staat, niet eerder opgevallen ......zal de goudsbloemen nu nog beter in de gaten houden en hoop op nog meer goudsbloemen kip met kuikens………

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (1)

Angela's tuin

Angela

Hoi Veris,

Wat leuk.
Jouw dag kan niet meer kapot!

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK