Groei&Bloei Bloembollen en bevrijding

Bloembollen en bevrijding

Bloembollen en bevrijding

Prachtige tulpen zijn er ontwikkeld met het oog op 75 jaar bevrijding.........

Op 5 mei a.s. is het 75 jaar geleden, dat ons land na 5 jaar oorlog is bevrijd van het Duitse juk. Overal in Nederland zijn ter gelegenheid van dit feit bloembollen geplant. Er zijn voor de gelegenheid zelfs nieuwe soorten ontwikkeld, zoals Tulipa ‘Freedom Flame’. Deze tulp is op 4 mei 2018 in Wageningen gedoopt door de Britse D-Day veteraan Raymond Lord samen met de burgemeester van de stad. Deze tulp staat symbool voor de boodschap achter het Bevrijdingsvuur van 4 mei: ‘Leven in Vrijheid’. Ieder jaar komen sporters uit heel ons land naar Wageningen, de stad van de bevrijding, om er het vuur op te halen en in de nacht van 4 op 5 mei naar de eigen gemeente te brengen. In Wageningen brandt immers sinds 1948 het bevrijdingsvuur.

De tulp, gekweekt door kweker Maveridge uit Sint Maarten, een dorp dat deel uitmaakt van de gemeente Schagen in Noord-Holland, heeft de kleuren van een vlam. Geïnteresseerd: vanaf augustus 2020 zijn de bollen weer verkrijgbaar. U kunt nu al  reserveren: info@freedomflame.nl.

Ook bij Paleis Het Loo zijn bolbloemen te zien die iets met de viering van 75 jaar bevrijding te maken hebben, waaronder natuurlijk ook ‘Freedom Flame’; daarnaast zijn er ‘Tulipa Liberation’ en Tulipa ‘Don White’ te vinden. De eerste is een roodgele tulp, die  in mei 2014 in Londen is gedoopt door oorlogsveteraan Majoor Kenneth George Mayhew. De witte tulp ‘Don White ‘dankt zijn naam aan de Canadese oorlogsveteraan Don White. Tip: de paleistuinen en stallen van het Loo gaan op woensdag 31 maart 2020 weer open.

 

Anneke

 

 

 

 

 

 

 

 

T @blikopdetuin F www.facebook.com/GroeiBloeiWestland.

Blik op de tuin – Vragen kunt u stellen via: info@westland.groei.nl; activiteiten van Groei en Bloei Westland vindt u op: westland.groei.nl

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK