Groei&Bloei Bloemendingetjes

Bloemendingetjes

Bloemendingetjes

Er zijn van die bloemen waar je in ene helemaal weg van bent, een mooie snijbloem, een langbloeiend of heel stevige bloem of een die niet alleen een bloem geeft maar na de bloei een mooie vrucht.

Een aantal die ik in mijn tuin wilde proberen:

Juffertje in het groen bijvoorbeeld, ik zaaide ze diverse keren in verschillende kleuren, de opkomst viel erg tegen, tot vorig jaar toen lukte het in ene heel goed, ze bloeiden in grote getale in donker en licht blauw en wit op de tuin, een leuke snijbloem en met hun zaaddoosjes ook leuk op de vaas. Na de bloei las ik over een juffertje waarvan de zaadjes ook in de keuken kunnen worden gebruikt, een witte bloem met kenmerkend gemis van groene kraag om bloemen. Op bloemkleur niet meer na te gaan en de groene kraag???? Vond te laat dat de gewenste soort onder de bloem helemaal geen groen (uitstekels) had. Dit voorjaar heel veel gekraagde juffertjes op de tuin…………..

Verbena bonariensis ook zo een. Geliefd om z’n kleur en stevigheid, ik heb hem heel wat keren gekocht en gezaaid. Pas sinds een paar jaar doet ie het best goed, tussen de klinkers op het terras, zo goed dat ik stekjes meenam naar de Groen markt van Groei, waar ik hem probeerde te ruilen………. de stek werd beleefd geweigerd…. die zaaide zich teveel uit!!!!!

Verbena hastata jaren geleden kocht ik hem in paars, roze en wit, ze zaaide zich uit maar alleen in wit…… de lastigste kleur!!!!!....... Via zadenruil zaaide ik Verbena hastata Blue Vervain or Swamp, een paarse variant, op de volkstuin, en via de volkstuinbuurman nu ook de roze variant weer op de tuin, waar ik zeer content mee was…… lees ik in de laatste Groei en Bloei dat deze zich agressief uitzaait!!! Een uitzondering Lavender Spires, heb de Verbena’s eens goed bekeken………… is dit er ook een??????/

Tithonia rotundifolia zaden kreeg ik via de zadenruil van afgelopen jaar, de Mexicaanse zonnebloem, favoriet van Monty Don, doet het matig maar gaf reeds een paar bloemen en al een uitgebloeide bloem met hopelijk goed zaad voor volgende jaar.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (2)

Angela's tuin

Angela

hoi Veris,

t blijft pionieren.
Ze hebben een eigen programma, hoe graag je t ook bij zou willen sturen.
T ene jaar blijven ze klein, volgend jaar worden t reuzen.
Ik heb Euphorbia lathyrus voor t eerst bloeiend en meteen een reuzenplant en hij komt nu overal op

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Veris,
Het lijkt me dat die plant van Monty Don zich het meest bescheiden gedraagt, maar als je voor de andere planten genoeg ruimte hebt, prima toch. Het blijft kleur en gratis.
Groetjes.

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK