Groei&Bloei Boeken vol groen - Blik op de Tuin no. 861

Boeken vol groen - blik op de tuin no. 861

Boeken vol groen - Blik op de Tuin no. 861

Soms krijg je met je verjaardag boeken die je blij maken; zo ook het boek over vrouwen met groene vingers...............

Een van mijn vrienden is dol op oude Volvo’s. Helemaal blij, was hij dan ook met het boek ‘FiftyFifty’ van Hans Blokzijl en Carlo Brantsen. Het boek is al een tijdje op de markt (oktober 2011), maar hij had het recent op de kop getikt. Het is een prachtig boek en kan zowel bomenliefhebber als liefhebber van oude Volvo’s bekoren. De combinatie is verrassend, maar ook begrijpelijk, want auteur Hans Blokzijl is naast volvoverzamelaar ook bekend van Bomencentrum Nederland in Baarn. Carlo Brantsen is autojournalist. In het boek staan 50 bijzondere Volvo’s, maar ook 50 bijzondere bomen beschreven; ieder op hun beurt prachtig gefotografeerd in het Engelse Landschapspark van Kasteel Groeneveld in Baarn.

Dit is niet het enige boek, dat me de laatste tijd aansprak. Ik ben namelijk ook blij met twee boeken, die ik pas cadeau kreeg. Het eerste boek is ‘Vrouwen met groene vingers zijn buitengewoon’ met een inleiding van Modeste Herwig. In dit uit het Duits vertaalde boek van Claudia Lanfranconi en Sabine Frank komen allerlei bekende tuinvrouwen uit de tuingeschiedenis aan bod, zoals Catharina de Medici, maar ook tijdgenoten als Beth Chatto. Het andere boek sluit daar uitstekend op aan en is van de hand van Penelope Lively: ‘Life in the Garden’ (Penguin). In dit Engels boek, met schitterende omslag, laat de schrijfster cultuurgeschiedenis en persoonlijke tuinervaringen in elkaar overvloeien. Ze schrijft over tuinieren als edele bezigheid voor dames van stand, maar ook over het gegeven, dat een tuin een afspiegeling is van de persoon die er woont! Heerlijk om in de tuin te lezen!!!

Anneke

T @blikopdetuin F www.facebook.com/GroeiBloeiWestland.

Blik op de tuin – Vragen kunt u stellen via: info@westland.groei.nl; activiteiten van Groei en Bloei Westland vindt u op: westland.groei.nl

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK