Groei&Bloei Bomen voor in de kleine(re) tuin

Bomen voor in de kleine(re) tuin

Bomen voor in de kleine(re) tuin

Heerlijk is het om plantenkennis mee te krijgen van een vakman pur sang.....

Liefde voor bomen en struiken zit Chris van der Wurff duidelijk in het bloed. Want hoe mooi is het, dat je als jongen van 16 aan de tafel van je moeder zaailingen verspeent en daar uiteindelijk je werk van maakt? Niks manipulatie, maar de natuur zijn gang laten gaan en een sortiment zeldzame planten ontwikkelen, dat is waar Chris dagelijks mee bezig is. De kennis schudt hij uit zijn mouw. Zo vertelde hij tijdens de presentatie bij Groei & Bloei Westland over Heptacodium miconiodes ook wel de  zevenzonenboom. Het is een kleine boom die tijdens de bloei in september – oktober allerlei insecten aantrekt; volwassen hoogte ca. 7 meter, maar terugzetten in het voorjaar is geen probleem. Prachtig is ook Staphylea pinnata, de pimpernoot, met witte bloemtrossen in het voorjaar en sierlijke vruchten in de herfst; hoogte 2 meter. Eetbare vruchten heeft Sorbus domestica, die goed in model te houden is en na 20 jaar een hoogte van 6 tot 7 meter heeft. Tilia henryana, de Chinese linde met de hoofdbloei van eind juli – augustus, is een uitstekende bijenplant en verkleurt prachtig goudgeel in de herfst; uiteindelijke hoogte 4 tot 5 meter. Bijzonder is ook Sassafras albidum, Amerikaanse laurier; al is het alleen al om zijn naam. Sassefras heeft een mooie bladverkleuring en bereikt een hoogte van ca. 5 meter. Chris’ favoriet om te kweken is Parrotia persica, een boom die 7 – 10 meter hoog kan groeien en elk seizoen wel iets te bieden heeft. De kwekerij is te vinden aan de Leenderweg 29a in Heeze in Noord-Brabant (040 – 2261440).

 

Anneke

T @blikopdetuin.

Blik op de tuin – Vragen kunt u stellen via info@westland.groei.nl: ; activiteiten Groei en Bloei Westland vindt u op: westland.groei.nl

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK