Groei&Bloei Boom in de opvang - Blik op de Tuin no. 921/2019

Boom in de opvang - blik op de tuin no. 921/2019

Boom in de opvang - Blik op de Tuin no. 921/2019

Ook bomen hebben soms een hele geschiedenis.....

In de botanische tuin van Bayeux, een klein stadje in Normandië, staan ca. 400 prachtige oude bomen. De tuin, bijna 3 hectare groot, staat op de lijst van historische monumenten en was vroeger een weide, die door Jean-Charles Delamare is geschonken om er een tuin voor een toenmalige tuinbouwschool aan te leggen. In 1864 is de tuin opengesteld voor publiek en staat deze in Normandië bekend als een van de mooiste landschappelijke parken van de 19e eeuw. De landschapsarchitecten, gebroeders Denis en Eugène Bühler, waren verantwoordelijk voor het ontwerp en maakten in hun tijd deel uit van de elite op hun vakgebied. Zij ontwierpen ook het Parc de la Tête d’Or in Lyon en het Parc du Thabor in Rennes.

De meest belangrijke plantensoorten die in de periode van 1859 – 1864 zijn aangeplant staan er nog. Zo ook een van de meest bijzondere elementen uit de tuin: ‘le hêtre pleureur’, een enorme treurbeuk. Deze beuk, Fagus sylvatica ‘Pendula’, heeft zo’n buitengewone omtrek, dat er een constructie is gebouwd, die de boom letterlijk moet opvangen. Het is heerlijk om op een zomerse dag door de tuin heen te wandelen. Op borden langs de aangegeven wandelroute staat veel informatie over de planten in de borders, maar ook over historische wetenswaardigheden van de stad. Zo is ook het verhaal te lezen van de vele lindebomen die in de stad zijn geplant, onder andere op Place Charles de Gaulle. Op dit plein hield generaal Charles de Gaulle, onder hun gebladerte, op 14 juni 1944, tijdens WO II, zijn eerste speech in bevrijd Frankrijk.

Anneke

T @blikopdetuin.

Blik op de tuin – Vragen kunt u stellen via: ; activiteiten Groei en Bloei Westland vindt u op: westland.groei.nl

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK