Groei&Bloei Code oranje!

Code oranje!

Code oranje!

Dit was wel de week van de weerswaarschuwingen. Het KNMI gaf op donderdag geloof ik wel drie keer code oranje af. En op vrijdagmiddag ontstonden halverwege de middag boven het zuidwesten opnieuw de eerste onweersbuien. Zo gaf KNMI alweer code oranje af voor onder meer de provincie Limburg. Vooral de zware windstoten konden voor veel overlast zorgen, met zware windstoten tot 100 kilometer per uur, zeer lokaal zelfs tot ruim 110 km/u. We hadden geen schade, maar hier vlogen de potten met eenjarige wel door de tuin en knakte de door de regen topzware bloemaren van de delphinium.

Niet alleen vliegtuigen weken uit; ook deze mooie libelle was donderdag al of vrijdag neergestreken en zat zo meer dan een dag als een broche bij ons in het portiek tegen de muur opgespeld, lekker droog, uit de wind en in het redelijk donker. Zo geflitst, lijkt het wel een oldtimer dubbeldekker. Op zaterdag rond een uur of halfvijf was hij voldoende opgewarmd en ondernam een eerste poging. Hij landde (viel) gelijk op de grond om daar op de warme klinkers nog wat extra energie bij te tanken. Tijd voor een foto was er amper. Eerst was het te donker, niet bij te komen en veel te winderig. Later en eenmaal in de zon was het hopen op een snel kiekje van dit fraaie insect.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (3)

Eindelooshaof

Eindelooshaof

Hoi Paul, verstandig van die libelle om op deze manier beschutting te zoeken. Die tere vleugels zullen niet alle windstoten aankunnen.
In Eindelooshaof gaf een oude pruimenboom zich gewonnen onder het stormgeweld. Met wortelgestel en al gekapseisd.

Reageren op

Reageren op

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK