Groei&Bloei de Abelmoschus manihot.

De abelmoschus manihot.

de Abelmoschus manihot.

Een paar dagen geleden waren we in het UMC in Utrecht en hebben dat bezoek gecombineerd met een wandeling door de Botanische Tuinen. Ik was helemaal verrukt van de Abelmoschus manihot ( nu Hibiscus manihot) een prachtige éénjarige die daar nog stond te bloeien. Er stonden groepen van wel 2 meter hoog! De kleur is creme/geel met een mooi donker hart en laat zich goed combineren in een bloemborder met hoge planten. Lijkt me prachtig in de buurt van het Koninginnekruid!

Thuisgekomen even gesnuffeld op Internet en kwam toen terecht op de mooie site van Iris’ Tuin. Heb haar wat vragen gesteld en kreeg per omgaande antwoord. Deze eenjarige is heel goed voor te zaaien in pot was haar advies.

nu is mijn vraag: wie heeft zaad voor mij van de Abelmoschus manihot. En ervaring met deze plant!

Wat was het vandaag toch een schitterende dag! Ik had hulp van mijn tuinjongen Lars (een student) en we hebben heel veel gedaan: nog een keer de hagen bijgesnoeid voor de winter en verder heeft-ie voor mij wat planten gedeeld en gepoot want ik mag dat nog niet zelf doen van de fysiotherapeut. Maar opzichters moeten er ook zijn! Verder deed ik het domme opruimwerk eromheen ( niet te veel bukken) Het was een heerlijke dag en we hebben het altijd erg gezellig samen.


De derde foto is het ” onderstel ” van een huizenhoge bamboegroep. Mijn fotograaf Wim was er niet bij weg te slaan.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (2)

Ellen

Ellen

Dat is geen manihot maar hibiscus trionum.

Reageren op

Julia

Julia

Op de foto is te zien de hibiscus cannabinus. Het blad lijkt op het blad van een cannabis plant. Hibiscus manihot heeft extreem grote gele bloemen. Ik kan het weten. Want hij staat in mijn tuin.

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK