Groei&Bloei Het eerste rondje…

Het eerste rondje…

Het eerste rondje…

... in de tuin

In een waterig zonnetje vanochtend vroeg naar buiten. Beslist geen winterweer. Eindelijk even tijd om de hinderlijke stokken van wat vuurpijlen uit de tuin plukken. Het nadeel van het wonen aan de noordkant van een strook groen met plein met oudjaar. Er valt een hoop bij ons naar beneden, maar misschien is dat wel overal zo. Eén ‘vuurwerkrest’ verraste me; het was geen wikkel verpakkingsrood dat de tuin leek te zijn ingewaaid, maar een roos: Zepherine Drouhin. Ik heb al heel wat geurigs in bloei gezien in de tuin, maar die roos zo vroeg in het jaar! De roos laat ik genieten van de eerste zon in het nieuw jaar, afblijven dus. Ergens in mijn hoofd echoot: Though the rose is there… don’t pluck it as you pass… for a fire will consume your hair and your eyes will turn to glass.

Wel wat takjes mee naar binnen genomen van Winterzoet en Winterkamperfoelie. Ergens pruttelen roodborstjes en een winterkoninkje. De lijsters hebben het voorjaar in hun hoofd. De voederbollen zijn een makkelijk prooi geweest voor de Vlaamse gaaien. ’t Is dat het zo’n mooie vogel is… Ook de Heggemus hoorde ik. Gelijk de snotverkouden uitlopers van het Loodkruid voor de openslaande deuren weggehaald. Een glibberig baantje van plantenresten voor de tuindeur in plaats van een strak bevroren sloot is wel het slechtste welkom voor de tuin. Het enige vuurwerk in de tuin vormen nu de bijna uitlopende toverhazelaars met koraalachtige, soms bruin en oranje bloemen met het diep robijnrode hartje en de uitbundig winterbloeiende cyclaam: Snowflake die ik vorig kado kreeg. Verder de rijk bloeiende Winteriris, twee grote pollen keurig tegen de zuidmuur op schrale grond. Kerstrozen te over. En die hinderlijke vuurwerkstokken - die zijn altijd nuttig om wat stekken aan te binden.

Voor iedereen: een mooi en bloeirijk jaar gewenst.

Bij de foto’s.

Heel veel winter maar geen winterweer: Winteriris, Winterkamperfoelie, Winterzoet, Kerstroos en winterbloeiende toverhazelaars en cyclaam Snowflake (in de kas)

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (9)

eindelooshaof

eindelooshaof

Hoi Paul, een veelbelovende start van het nieuwe tuinjaar. Veel toekomstig bloeiplezier.

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Wiel,
Er was toch meer winter in de tuin dan ik had gedacht. De sneeuwvlokjes ogen wel wat rozer dan de echte, maar voor het idee…
Hartelijke groet.

Reageren op

Antje Bömer

Antje Bömer

Testreactie

Reageren op

Antje Bömer

Antje Bömer

Test reactie 2

Reageren op

Antje

Antje

Dag Paul,

Ik had problemen om te kunnen reageren, vandaar de 2 testjes gedaan door mijn zoon.
Handig zo’n ICTer in de buurt.

Schitterende foto’s en veel tuinplezier!

groetjes Antje

Reageren op

Paul

Paul

Dag Antje,
Je bent niet de enige denk ik met problemen met het plaatsen van een reactie. Het lukt mij in ieder geval doorgaans pas na twee pogingen. Wat heeft jouw zoon hierover gezegd of ermee kunnen doen? Ben benieuwd.
Hartelijke groet,
Paul.

Reageren op

Angela’s tuin

Angela’s tuin

Paul,
Ik heb gereageerd op je vraag omtrent de halsbandparkieten. Maar…......ik vind m nergens terug. Heb jij m wel gehad?

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Angela,
Jammer genoeg niet. Ik ben wel erg benieuwd. Hopelijk lukt het een keer. Het plaatsen van een reactie gaat niet altijd even makkelijk. Fijn weekend verder, Paul.

Reageren op

Antje's Tuin

Antje

Dag Paul,
Berni heeft niets kunnen doen omdat het hoogstwaarschijnlijk a.d. website van Groei&Bloei; ligt. Ik liet hem zien hoe ik ” altijd ” een reactie plaatste en warempel toen ging het meteen goed. Niet te geloven….
Heb ook aan Veris gezegd: als dit zo blijft moet de webmaster maar weer eens in actie komen. Of misschien heeft ze dit al gedaan….even afwachten.

groetjes

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK