Groei&Bloei De eerste stapjes

De eerste stapjes

De eerste stapjes

Een goed begin is duidelijk meer dan het halve werk. Niet qua tijd, maar wel qua eindresultaat straks!

We zijn begonnen hoor! Ik heb mijn eerste snoei-ervaring opgedaan in onze voortuin. Het boompje had dringend een bezoekje van de thuiskapper nodig.. Zelf ben ik erg tevreden over het resultaat, zeker voor een eerste keer! Ik vond het eng om te beginnen, maar toen ik zag hoe goed het ging overwon ik snel die angst.

Voor de achtertuin zijn we ook al goed bezig. We hebben onze loungestoelen voor in onze loungehoek binnengekregen, en we zijn er heel blij mee! We zijn meteen gaan kijken hoe we ze willen hebben staan en hoeveel ruimte ze innemen. En wat het gevoel met verhoogde borders eromheen gaat geven. Daarvoor improviseren we een beetje met de materialen die we in huis hebben 😊

Inmiddels staan de stoelen alweer anders in dit hoekje, we hebben al vanalles geprobeerd. Ook heb ik de eerste ideetjes voor het pad en de borders tegen de schuur uitgekend met stoepkrijt. Nog een voordeel aan een tuin vol met tegels: het is een ideaal schetsblok! We kwamen er al snel achter dat de hoek rondom de schuurdeur te smal is om makkelijk met je fiets in en uit te kunnen steken, en gebruiksconfort is toch wel erg belangrijk. 'Je staat nu in de border, schat' hoorde ik toen ik de test deed - een duidelijk teken dat het niet past! Nu is het wachten op een regenbuitje om een tweede schets te kunnen doen, of een emmer water door de tuin gooien 😊

Het wensenlijstje aan planten groeit dankzij inspiratie-tv zoals De grote tuinverbouwing ook aardig. We beginnen een beeld te krijgen vanw at we mooi vinden - planten met een speels uiterlijk en kleine bloemetjes. We weten ook dat we niet teveel dingen met alleen klein blad moeten nemen, en dat alleen met grassen combineren is waarschijnlijk ook een te druk eindresultaat. We zijn nog aan het zoeken naar combinaties die we mooi vinden. Ook denken we na om een beperkt aantal kleuren te kiezen om in de beplanting voor te gaan, zodat het een geheel wordt en niet te rommelig.

Al met al gaan we lekker! #wordtvervolgd

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (3)

Antje Bömer

Antje Bömer

Dag Odette,

Jullie zijn goed bezig hoor! Je moet niet over één nacht eis gaan…
Je schrijft dat grassen geen goede optie is, zelf heb ik juist een goede ervaring met grassen. Het geeft rust in de tuin. Ga maar eens zoeken bij grassen die laag blijven. Soms moet je iets gewoon uit proberen….

Veel tuinplezier!

Reageren op

Antje Bömer

Antje Bömer

Wat een blunder Antje : het is natuurlijk over één nacht ijs gaan, de nederlandse taal is best lastig af en toe!!

Om rust in je tuin te creëren is het verstandig om ” maar” voor 3 hoofdkleuren te kiezen.
Bij mij speelt paars/lila en geel en wit de hoofdrol. Laat de kleuren verspringen in een driehoek.

nogmaals succes en hartelijke groet

Reageren op

Antje Bömer

Antje Bömer

Dag Odette,

Hoe is het met de volgende stappen gegaan?
Er is vast wel weer iets te zien…

Ben benieuwd en wens jullie veel tuinplezier.

hartelijke groet
  Antje

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK