Groei&Bloei De heldere lijn - Blik op de Tuin no. 831/1/18

De heldere lijn - blik op de tuin no. 831/1/18

De heldere lijn - Blik op de Tuin no. 831/1/18

De biografie van Mien Ruys is te lezen in een prachtig boek: De heldere lijn..........

Passief tuinieren is ook fijn, zeker in de eerste dagen van het jaar. Met de biografie van Mien Ruys voor je neus gaat dat zeker lukken. Dit prachtige werk met als titel: ‘Zoeken naar de heldere lijn’ gaat niet alleen over het leven van een van de grootste tuinarchitecten van Nederland, maar ook over een van de belangrijke vertegenwoordigers van de twintigste-eeuwse tuin- en landschapsarchitectuur. Niets is achterwege gelaten om een compleet beeld van het leven en de persoon van Mien neer te zetten. Voor het eerst is ook geciteerd uit de dagboeken van Mien, die al jong gewend was om haar gedachten op papier te zetten. Daarnaast is door schrijver Leo den Dulk getracht om in het licht van Miens leven de ontwikkelingen op het gebied van tuin- en landschapsarchitectuur met de daaraan verbonden stromingen en maatschappelijke ontwikkelingen te schetsen. In het boek is ook de geschiedenis van De Tuinen in Dedemsvaart opgenomen, die nu de Tuinen Mien Ruys heten. Voor Mien waren de tuinen in eerste instantie bedoeld als laboratorium, waar zij ongemoeid nieuwe ideeën kon ontwikkelen, personeel kon opleiden en nieuw plantmateriaal kon uitproberen. Wat begon als een proeftuin achter het huis van haar ouders groeide echter, zonder dat dit oorspronkelijk de bedoeling was, uit tot een trekpleister voor tuinliefhebbers. Mien was een werklustige en gedreven mens met vele talenten, maar ook een vrije geest, die pas toen ze niet meer werkte, verbaasd constateerde dat ze best beroemd was. Mien Ruys overleed begin januari 1999 en was toen 94 jaar (Uitgeverij de Hef Publishers). Een inspirerend nieuwjaar!

Anneke

T @blikopdetuin F www.facebook.com/GroeiBloeiWestland.

Blik op de tuin – Vragen kunt u stellen via: info@westland.groei.nl; activiteiten van Groei en Bloei Westland vindt u op: westland.groei.nl

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (1)

Paul

Paul

Dag Anneke,
Van zulke plaatjes krijg je weer zin in de zomer. Fijn weekend.

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK