Groei&Bloei De Magie van Tuinieren (no. 975) week 41/2020 Blik op de Tuin

De magie van tuinieren (no. 975) week 41/2020 blik op de tuin

De Magie van Tuinieren (no. 975) week 41/2020 Blik op de Tuin

Tuinieren is niet alleen gezond voor het lichaam, maar ook voor de geest.............

Tuinieren is een gezonde bezigheid, maar niet alleen omdat we alle spieren in ons lichaam gebruiken. Volgens Wim Paul van der Ploeg, energetisch tuincoach en auteur van het boek ‘De Magie van Tuinieren’ is tuinieren ook een cadeau voor het hart en de ziel. Het wroeten in de aarde beïnvloedt niet alleen onze creativiteit en vindingrijkheid, maar door de energie die we in de tuin steken maken we ook ons leven mooier. Wim Paul van der Ploeg die te gast was bij Groei & Bloei Westland vertelde hier op woensdag 23 september jl. vol enthousiasme over. Volgens Wim Paul heb je het creëren van een mooie tuin zelf in de hand. Belangrijk is het om je hierbij de drie volgende basisvragen te stellen: hoe kan het beter, hoe kan het mooier, maar ook wat kan beter? De antwoorden op deze vragen kunnen leiden tot acties en nieuwe inzichten. Wim Peter pleit voor een stapsgewijze aanpak en het maken van een plan, dat je aanspreekt. Maar ga vooral aan de slag, want volgens Einstein gebeurt er niets, tenzij je in beweging komt. Voor het realiseren van een mooie tuin is, volgens Wim Paul, ook kennis nodig. Belangrijk is het daarom om je op het gebied van tuinieren te blijven ontwikkelen, want wat je niet weet, kun je niet toepassen. Gebruik verder je verbeelding, want verbeelding brengt je overal (A. Einstein). Heb verder vertrouwen en durf, want om volgens Pippi Langkous te spreken: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, maar denk, dat ik het wel kan!’. Succes! Meer informatie: www.tuinmagie.com.

Anneke

T @blikopdetuin F www.facebook.com/GroeiBloeiWestland.

Blik op de tuin – Vragen kunt u stellen via: info@westland.groei.nl; activiteiten van Groei en Bloei Westland vindt u op: westland.groei.nl

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK