Groei&Bloei de tuin heeft het zwaar

De tuin heeft het zwaar

de tuin heeft het zwaar

Rome vd Kaa zou zeggen: Tuinieren gaat niet over rozen

De hittegolf is niet alleen zwaar voor ons maar ook voor de tuin. Ook al heb je een eigen pompinstallatie hier viel echt niet tegen te sproeien. Maar het geeft wel duidelijkheid welke planten goed tegen de enorme hitte kunnen. De floxen staan op diverse plaatsen id borders, sommigen hebben inmiddels een hoogte van 2 meter bereikt en staan als een huis en hebben zich ook nog eens enorm vermeerderd! Dat geldt ook voor het hoge leverkruid, de bosanemoon, de percicaria en het witte leverkruid ( zie laatste foto's)

Maar helaas ben ik nu aan de beurt met de opgevreten buxus. 6 grote bollen id. voortuin en een haagje van 6 meter achter. Ook heb ik een afspraak gemaakt met een boomverzorgingsbedrijf om verschillende bomen op te snoeien en zelfs 2 drastisch te halveren want die dreigen met een stevige storm op mijn huis terecht te komen. Inplaats van dure vakanties ( die ik toch niet meer maak) kies ik maar voor veilig wonen.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (2)

Paul

Paul

Dag Antje,
De sterkste blijven over, bij jou net als hier. Doet wel zeer, maar geeft ook weer mogelijkheden voor andere nieuwe planten. De buxus ziet er meer dan droef uit. Ik heb je de namen gegeven van mogelijke opvolgers, plaats binnenkort wat foto’s van hoe het haagje er hier nu uitziet.
Geniet van het weer morgen. Hartelijke groet.

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Antje,

Indrukwekkend je phloxen en prachtige plaatjes van de tuin, phloxen op mijn tuin ook wat forser, maar op de volkstuin vond ik ze maar matig.
Paar weken terug heftig geschrokken door bruine vlekken in de buxus heggen in eigen tuin en buurtuinen, vorige week hoogst persoonlijk een buxusvlinder om zeep geholpen. Kreeg gisteren compliment: ‘‘jouw buxus ziet er nog goed uit’‘, maar hou m’n hart vast. Had eigenlijk al afscheid genomen en er een beetje vrede mee, mede na waarschuwing dit voorjaar dat buxus ook heel giftig is. Had buxus takken gebruikt om bak op te vullen waarin in allerlei slaplanten had gezaaid (alles weggekieperd).
Wens je een mooie reis en behouden/veilige tuin na werkzaamheden van vakmannen in je tuin, je hebt in ieder geval prachtige herinneringen vast gelegd.
Groet

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK