Groei&Bloei De wereld op zijn kop

De wereld op zijn kop

De wereld op zijn kop

Soms komt een wens op een vreemde manier in vervulling...........

Wie had kunnen bedenken dat mijn wens om meer tijd voor mijn tuin te hebben op zo’n bizarre wijze in vervulling zou gaan? Een virus zet de wereld op zijn kop en noopt tot strenge maatregelen om de strijd er tegen te winnen. De maatschappij zoals wij die kennen staat door COVID-19 in de pauzestand met alle dramatische gevolgen van dien.

Terwijl ik dit schrijf, staat de zon hoog aan de hemel, de lucht is staalblauw en de tuinfluiter in de ontluikende sierpeer zingt zijn mooiste lied. Het is lente…een metafoor voor nieuw leven, optimisme en positiviteit. Het is belangrijk om daar aan vast te houden en te genieten van alles wat de natuur ons nu biedt: het roodborstje dat druk heen en weer vliegt om zijn nestje te bouwen, de krokussen die prachtig bloeien en het speenkruid, dat je eigenlijk niet wil, maar stiekem toch wel leuk vindt.

Inmiddels heb ik van de nood een deugd gemaakt en ben hard in mijn tuin aan het werk gegaan. Vaste planten zijn gefatsoeneerd, rozen gesnoeid en achterstallig onderhoud is weggewerkt. Zelfs al mijn potten in kasje en serre zijn al verplant. Ik voelde me daarbij een bevoorrecht mens, want niet iedereen heeft een tuin en houdt van tuinieren. Maar ik zou zeggen ga het eens proberen. Haal een tegel uit uw tuin waar het kan en zaai er desnoods kruiden in. Besteed extra zorg aan uw balkon- of kamerplanten, zij zullen u er dankbaar voor zijn! Immers: wie een ‘tuin’ plant, plant geluk en dat wens ik u toe!

Anneke

 

T @blikopdetuin F www.facebook.com/GroeiBloeiWestland.

Blik op de tuin – Vragen kunt u stellen via: info@westland.groei.nl; activiteiten van Groei en Bloei Westland vindt u op: westland.groei.nl

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK