Groei&Bloei Dol op Dahlia

Dol op dahlia

Dol op Dahlia

Indian summers en Dahlia passen goed bij elkaar.........

Wuivende dahlia’s in Lissese rotondes wezen de weg naar de kasteeltuinen van Keukenhof waar, tijdens de Dahliaweken tot 17 oktober, Dahlia in de spotlights staat. Het was meer dan genieten van de 150 soorten Dahlia, die in de tuin van dit historische landgoed in bloei staan. De speciale dahliadagen (21 – 25 augustus) had ik gemist, maar de weersomstandigheden van de laatste tijd, hadden de bloemen, zo half september, alleen maar goed gedaan. Het was voor mens én insect volop genieten van het uitgebreide sortiment en de warme herfstzon zorgde ervoor, dat de kleuren van de bloemen nog intenser en warmer waren. Grote bedden waren gevuld met pompondahlia’s, halskraagdahlia’s, enkelbloemige en gevulde soorten - waar je twee handen mee kon vullen - maar ook cactusdahlia’s en pioenbloemige stalen de show.

De wandeling door de dahliatuin was fantastisch, maar bijzonder was het ook om te struinen door het park van het landgoed, dat een lange geschiedenis kent. De naam  ervan is afgeleid van ‘Keukenduin’, een gebied dat behoorde tot Slot Teylingen. In dit Keukenduin liet Adriaen Block, een rijke V.O.C.-handelaar rond 1640 het huis Keukenhof bouwen, dat ca.1860 is veranderd in een neogotisch kasteel. De tuinen zijn in die tijd door landschapsarchitect J.D. Zocher en zijn zoon naar de maatstaven van de Engelse landschapsstijl aangepast . Bijzonder is de recent heringerichte ‘Nieuwe Plantagie’, waar al vanaf 1694 de heuvel ‘Meerzicht’ ligt, die destijds uitkeek op het Haarlemmermeer. Een stalen trap, exact in de hoofdas van het park brengt je naar de heuveltop, waar je een schitterend uitzicht op de omgeving hebt.

Anneke

T @blikopdetuin F www.facebook.com/GroeiBloeiWestland.

Blik op de tuin – Vragen kunt u stellen via: info@westland.groei.nl; activiteiten van Groei en Bloei Westland vindt u op: westland.groei.nl

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK