Groei&Bloei Een groene aanbeveling - Blik op de tuin no. 853

Een groene aanbeveling - blik op de tuin no. 853

Een groene aanbeveling - Blik op de tuin no. 853

Heerlijk al die vogels in de tuin, maar dat kan niet zonder veel groen............

Ze 'twitteren' en kwetteren wat af. Eerst vanuit het veilige nestkastje, maar inmiddels is de nieuwe familie Koolmees uitgevlogen en maken ze de tuin onveilig. De veertjes op hun kleine, zwarte kopjes zijn nog maar net droog, maar eigenwijs vliegen ze heen en weer van sierappel naar sierpeer.

Het zijn niet de enige vogels in mijn tuin met nageslacht. Ook de familie Duif heeft uitbreiding en vader of moeder duif had het regelmatig met een grote, dikke ekster aan de stok, die een vers duiveneitje wel zag zitten. De duif wist hem echter uitstekend op zijn plaats te wijzen.

Het allerleukste vind ik het badmoment. In de vogeldrinkbak komen mijn gevleugelde vriendjes niet alleen drinken, maar ze nemen er ook uitgebreid hun bad. Zo vlak voor het raam, is het een genot om naar te kijken.

Via allerlei apps kun je vogelgeluiden opzoeken en het is dan bijna een sport om met die geluiden vogels als de heggemus te lokken. Ook de Tjiftjaf komt polshoogte nemen als hij in zijn territorium een soortgenoot luidkeels hoort zingen. Ongeduldig vliegt hij heen en weer op zoek naar de insluiper, die veilig in mijn telefoon opgeborgen zit. Pech is wel, dat een hele dikke, valse kater regelmatig door de tuin heen en weer sluipt. Al dat gekwetter en getweet appelleert aan zijn jachtinstinct. Ik zou bijna een waarschuwingsbord willen plaatsen om de vogels in de buurt van zijn aanwezigheid op de hoogte te stellen! Ik ben blij met al dat getwitter en beveel iedereen een groene tuin aan!

Anneke

T @blikopdetuin F www.facebook.com/GroeiBloeiWestland.

Blik op de tuin – Vragen kunt u stellen via: info@westland.groei.nl; activiteiten van Groei en Bloei Westland vindt u op: westland.groei.nl

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (1)

antje.bomer@groenelaantje.nl

antje.bomer@groenelaantje.nl

Dag Anneke,

Een mooi verhaal van de belevenissen in je eigen tuin.
Ik herken hier veel in….

hartelijke groet
Antje

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK