Groei&Bloei Een opmerkelijke tuin - Blik op de Tuin no. 923

Een opmerkelijke tuin - blik op de tuin no. 923

Een opmerkelijke tuin - Blik op de Tuin no. 923

Sommige tuinen maken diepe indruk. Dat kan om verschillende redenen zijn....

Op de terugweg van mijn vakantie in Normandië, hebben we een bezoek gebracht aan Le Jardin Botanique du Beau Pays bij de plaats Marck aan de Opaalkust. Deze bijzondere tuin is aangelegd naar het idee van de nog jonge Pierre Lavalée. Vol trots vertelde zijn moeder, die ook meehelpt in de tuin, dat Pierre al op zeer jeugdige leeftijd door het tuinvirus is besmet en zijn plannen over tuinieren, toen al, rondom de boerderij van zijn familie wist uit te voeren. Goed is te zien, dat niet alleen Pierre, maar ook de tuin in die tussentijd is gegroeid. De in eerste instantie aanwezige eenjarige planten zijn door de jaren heen vervangen door struiken, rozen, bomen en vaste planten en ook nieuwe tuintrends hebben hun intrede gedaan. De tuin is opgedeeld in verschillende kamers. Prachtig is de Graveltuin, le jardin gris, die hij in 2012 heeft aangelegd, waar planten groeien die van een droge, zonnige conditie houden. Hier zijn veelal grijsbladige en tweejarige planten te vinden, zoals de vele meer dan imposante koningskaarsen, Verbascum thapsus, die lengtes hadden van meer dan 2 meter. Ook kardoen deed aan het feestje mee. De verschillende tuinonderdelen waren vol smaak ingericht en veel aandacht was er ook voor verschil in bladvorm en bladkleur. Soms trok een plant de aandacht, dan weer een stromend beekje in de buurt van een karakteristiek bouwwerk of een achteloos passerende pauw. Ook in de overdekte binnentuin was veel te zien. Hier heb ik genoten van de serre met tropische vlinders, de Australische tuin en de Mexicaanse woestijn. Nieuwsgierig: http://jardindubeaupays.fr/.

Anneke

T @blikopdetuin.

Blik op de tuin – Vragen kunt u stellen via: info@westland.groei.nl ; activiteiten Groei en Bloei Westland vindt u op: westland.groei.nl

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK