Groei&Bloei Een rijp boeket…

Een rijp boeket…

Een rijp boeket…

… uit de knollentuin.

Zaterdagochtend, een eerste blik uit het badkamerraam laat een verstilde wereld zien met zilverwitte randjes, een beetje mist en een zwak zonnetje. De gloed van onze tuinposter die in het voorjaar en zomer geheel in het groen is opgenomen, valt nu op alsof je door een toverlantaarn zo door kan lopen in een warme droom.

Snoeien doen we in het najaar amper, opruimen al helemaal niet en zo zien de hortensia’s en bijvoorbeeld de Aster dumosus ‘Herbstgruss von Bresserhof’ er in de winter uit.

Tot slot een berijpte blik op de eerste bloeiende cyclamen. Het is begonnen lieve mensen.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (7)

Angela's tuin

Angela

Ach Paul,
Wat een mooie foto’s.
Echt ff genieten van t bezit van een buiten in deze rare tijden.
En lichtpuntjes al zijn t geen glimwormen

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Paul,
Zo mooi heb ik het hier nog niet ervaren! Wat een genot zo’n toverlantaarn plaatje in je tuin, moest in ene denken aan De Notenkraker! Blijf me verbazen over de bloei van ‘‘exotische’’ bloemen in koude herfst/winterperiode. Houd de cyclamen hier op de waterput de komende periode nauwlettend in de gaten. In week 49, na lang wachten een bloem in de Nerine, die ik i.v.m. nachtvorst toch maar naar binnen heb gehaald waar ik nog dagenlang van zijn prachtige bloem heb kunnen genieten.

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

P.S.
Aster dumosus ‘Herbstgruss von Bresserhof’, een klointje met indrukwekkende naam en kleur!!

Reageren op

Antje Bömer

Antje Bömer

Hoi Paul,

Wat een sfeervolle plaatjes!
Het lijkt wel of ik in een ander land woon. Hier nog geen beijzelde blaadjes gezien en dus ook geen gladde straten en stoepen. Nou ben ik niet zo blij met gladde straten en stoepen, ben al blij dat ik zo op de been blijf. Maar de winter is nog niet voorbij….. misschien nog wat natte sneeuw.

We zullen het zien!!!

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Angela,
Je zegt het goed: als je kunt genieten van je eigen stukje buiten, lucht/licht dat even op in deze tijd.
Groetjes.

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Veris,
De Bresserhof in cognito dat zeker; maar het had zo maar ieder andere Aster kunnen zijn. Ik heb nog een foto gemaakt van een uur later dan is de lantaarn op volle sterkte. Houd je te goed. Nerine is nog nooit bij mij gelukt, maar ik weet hoe mooi die is. Gelukkig heb je er binnen van kunnen genieten. Groetjes.

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Antje,
Onder de rook van Utrecht zag het er zo uit. We hebben wel eens meer zo’n berijpte ochtend, maar dan moet je er snel bij kunnen zijn voor een paar plaatjes. Dat lukte nu nog maar net. Geeft toch iets een winters gevoel. De verwarming in de kas houdt mijn planten gelukkig veilig. Op de been blijven is belangrijker dan een plaatje schieten hoor.
Zoals je zegt: het is nog niet voorbij. Hartelijke groeten.

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK