Groei&Bloei Fluweelboom…

Fluweelboom…

Fluweelboom…

… en ander herfstschoon.

Gisteren, zondagmiddag, werd ik aan een fabeldier herinnerd. Tijdens mijn rondje in de buurt kwam ik langs deze prachtige fluweelboom. Wat schitterend in dat lage zonlicht! Genoeg om een log te vullen met fraaie herfstkleuren. Nou ja, fluweelboom, hij heeft eigenlijk meer iets weg van een grote struik. Ik had helaas mijn camera niet bij me, dus moest ik even terug. Eenmaal terug zag ik de fluweelboom van de andere kant. Ik zag er gelijk een Aalscholver in, een Aalscholver als zo vaak zittend op een paal met de vleugels als natte was te drogen in de ondergaande zon na een dag stevig vissen. Nu zat de kleur van de ondergaande zon in de veren zelf. Je bent net een Vuurvogel, dacht ik, een feniks. De sprong naar muziek is dan snel gemaakt - naar L'Oiseau de Feu van Igor Stravinsky, voor wat het waard is. Het toeval wordt nog groter, want tussen de Goudhaantjes die in deze tijd tijdens hun trek onze Cederbomen als pleisterplek gebruiken, dacht ik eerder ook al een Vuurgoudhaantje te zien. Even was met de kijker vanuit het raam boven het rood onder zijn opgewaaide kuif te zien naast de gebruikte make-up rond de ogen zoals de witte wenkbrauwstreep en een zwarte oogstreep. Er zijn een hoop vogels met pit, maar weinig met vuur in hun naam. Samen met de fluweelboom de ingrediënten voor dit logje de opmaat voor de legende van de feniks en zo voor een Russisch sprookje.

De legende van de feniks rust op het mysterie van de dood. Misschien is de Vuurvogel wel een boodschap dat zelfs in alle ellende die er op de wereld is de mens toch weer opkrabbelt en verder gaat.

Voor een sprookje over de vuurvogel plak je deze link in de zoekbalk:

http://www.beleven.org/verhaal/ivan_de_tsarenzoon_de_vuurvogel_en_de_grijze_wolf

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (4)

Wiel Corpeleijn

Wiel Corpeleijn

Hoi Paul, je hebt optimale herfstsfeer weten te treffen.

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Paul,
Werd vorige week ook getroffen door een prachtig gekleurde fluweelboom, moest toen onmiddellijk denken aan de tranen van Jacqueline (waarover ik schreef in een logje van 2012).
Het verhaal en muziek van de vuurvogel kende ik niet, (wel muziek van de lente), bij zoeken naar e.e.a. trof ik als eerste een bijdrage van een Paul (toeval) met een vuurvogel die alles duidelijk maakte en de mooiste!!
Bij mijn voerkorfje nog geen vuurgoudhaantje gezien, wat een beauty!!!
Groet

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Wiel,
Met dit fraai zacht weer is het goed toeven buiten, en wat een kleur!.
Groetjes.

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Veris,
Ha, het leuke van een/dit log is dat jij ergens naar bent gaan zoeken, ook een beetje mijn bedoeling.  Dat gaat over en weer; zo kwam ik ooit via een logje van jou uit bij Arvo Pärt die ik nog steeds wekelijks beluister. Dat kleine vogeltje is precies wat je zegt: een beauty.
Groetjes.

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK