Groei&Bloei Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915

Frankrijk vakantieland - blik op de tuin no. 915

Frankrijk vakantieland - Blik op de tuin no. 915

Prachtige (botanische) tuinen zijn er ook in Frankrijk te bewonderen......

Frankrijk is een heerlijk land om je vakantie te vieren. Toeristisch gezien heeft het land veel te bieden, zoals kusten, bossen, bergen, historie en natuurlijk ook tuinen. Ik mag er graag naar toe gaan en dit jaar stonden de Opaal- en de Normandische kust op het programma. Wat mij in de bezochte stadjes aan beide kusten direct opviel, maar eigenlijk geldt dat voor veel steden in Frankrijk, is dat het openbaar groen er zo kleurrijk en verzorgd uitziet. Plantenbakken, gevuld met de mooiste combinaties van blad-, groente- en bloeiende planten, stalen de show. De eerste stop was bij Wimereux aan de Opaalkust, een prachtige kuststrook tussen Calais en Berck-sur-Mer.

De kusten met hun steile kliffen en krijtrotsen zijn imposant en de dorpjes charmant en lieflijk. Het is er heerlijk om te wandelen en ook ‘Les Jardins de la Baie Saint Jean’ zijn het bezoeken waard. Deze kleine botanische tuin ca. 2 hectare groot,  ligt niet ver van het stadscentrum van Wimereux aan een oude Napoleontische haven langs de rivier de Wimereux. Het is een thematische tuin met een ecologische en educatieve achtergrond, die bedoeld is om het publiek iets te leren over biodiversiteit. De tuin is opgedeeld in grote vakken met onder andere een moes- en kruidentuingedeelte, maar er staan ook prachtige vaste en wilde planten en planten die in een duinomgeving groeien. Hoge grassen leiden je naar een grote waterpartij, waar je via een ponton kunt oversteken naar het hoger gelegen gedeelte van Wimereux. De tuin is het bezoeken waard, alleen al om het verrassende kleur- en plantengebruik!

Anneke

T @blikopdetuin www.facebook.com/GroeiBloeiWestland.

Blik op de tuin – Vragen kunt u stellen via: ; activiteiten Groei en Bloei Westland vindt u op: westland.groei.nl

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK