Groei&Bloei Gesnapt….

Gesnapt….

Gesnapt….

… een vreemde inbreker.

Vorige week op woensdagnacht werden we rond twee uur wakker door een enorme doffe dreun, glasgerinkel en brekende potten. Om het weerbeeld in deze zwoele nacht toch nog even terug te halen: het had de hele dag al gegoten, om ’s avonds en ’s nachts langzaam af te bouwen naar lichte regen. Een van de regentonnen is door zijn gewicht met een poot van zijn plek geglipt of hij heeft al sinds de winter scheef gestaan. De overvolle ton is dagen achter elkaar overstroomd aan de kant van de scheve poot tot de grond woensdag blijkbaar zo verzadigd was dat de ton omklapte en met zijn ruim 160 kilo dood gewicht de zijkant van de pas gereviseerde koude bak indrukte. Alle planten die daar keurig in de zomerstand waren weggezet (droog en warm tot heet) dreven rond. Dit weekend hoop ik de zijkant er weer in te hebben. Nieuw glas is besteld en het aluminium heb ik weer recht kunnen kloppen. De salamanders die tussen het dorre blad vandaan kwamen heb ik op een veilig plkeje gezet.

Nu staat de regenton weer op zijn achterover gestrate grote tegel fris en schoon geschrobd aan de binnenkant te wachten op het eerste buitje. En van mij mag die inmiddels weer gauw vol raken.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (10)

C R van Hagen

C R van Hagen

Je kan ook tegels stapelen met ruimte er tussen door middel van kleine stennen op de 4 hoeken heb je gelijk ruimte voor allerlei diertjes die een schuilplek zoeken

Reageren op

Antje's Tuin

Antje

Hallo Paul,

Dat was effe schrikken…
met een zeer bewerkelijke nasleep.

groetjes Antje

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Paul,
Wat Antje zegt….... wat een werk…. en verzopen planten??? een afvoerpijpie voor als de ton vol is???????

Reageren op

Paul

Paul

Dag Antje,
Je schiet overeind in je bed, dat zeker. De stoute schoenen aangetrokken en gaan kijken. Had beter mijn laarzen kunnen pakken. Maar nu staat alles weer fris en vrolijk, alleen het glas nog.
Fijn weekend straks.

Reageren op

Eindelooshaof

Eindelooshaof

Hoi Paul, vorig jaar vond in Eindelooshaof ook een dergelijke gebeurtenis plaats. De regenton die gevuld wordt met water dat van de tomaten-overkapping (de tomateuse) afkomt verloor het evenwicht en viel met volle gewicht en inhoud tegen een hoek van het kasje. Vanwege de kunststof “beglazing” geen glasbreuk maar wel enkele uurtjes bezigheid om losgeslagen platen opnieuw te monteren.
Hopelijk kun je in de toekomst rustig doorslapen.

Reageren op

Paul

Paul

Hallo,
Dank voor je reactie/tip. Onder de bloempot zaten een aantal salamanders tussen het dorre blad. Ik heb die bij een grote stapel bloempotten en veel dor blad achtergelaten. Wilde ze niet onder de grond laten verdwijnen als ik het gat ging opvullen.
Groet.

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Wiel,
Volgens mij kan ik me dat herinneren. Hier was het ‘oude’ aluminium wel danig ontzet, maar het is gelukt. Ik heb de stukken glas erin gepast en dat lukt. Nu het complete stuk nog. Wordt vervolgd.
Groetjes

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Veris,
Tijdelijk verzopen maar een paar dagen 30+ graden doet ze een hoop goed. Het afvoerpijpje was de aanleiding voor de val. Dat hij scheef stond was de oorzaak. Aan de laagste kant - die van het pijpje - was de grond verzadigd tot hij…
Groetjes.

Reageren op

Angela's tuin

Angela

och Paul, wat een pech.
gelukkig hebben de salamanders t overleefd..
en ook een hoop van jouw planten .pffff dat is wel ff schrikken

Reageren op

Paul

Paul

Hoi Angela,
Gelukkig alleen maar materieel. die pech. Wel een schrik. We redden het best als het glas er weer in zit. Die salamandertjes zie je bijna niet, maar ik doe altijd heel voorzichtig als ik iets ga verplaatsen of veranderen.
Hou j(ulli)e taai samen!
Groetjes.

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK