Groei&Bloei Gewoon de schaar erin….

Gewoon de schaar erin….

Gewoon de schaar erin….

Sommige vaste planten die bloeien in de zomer, kun je voor de langste dag terugsnoeien. Voordeel: je kunt langer genieten van de mooie bloemen.

Beschrijving

 

Wat heb je nodig?

Snoeischaar.

 

Het ‘waarom’ van het terugsnoeien

 

Moet het? Nee. 

De vaste planten die bloeien in juli - augustus steken na de winterperiode hun kopjes weer boven de grond. Eenmaal goed op gang hebben zij een sterke sapstroom die er onder andere voor zorgt dat de plant uitbundig kan bloeien. 

Je kunt langer genieten van de bloei door de plant terug te snoeien. Dit doe je voor de langste dag.

De plant zal zijn krachten gebruiken om alsnog een bloem te vormen.

 

Wat levert jou dit op? De niet teruggesnoeide planten bloeien voorafgaand aan de planten die je hebt teruggesnoeid. Op deze manier heb jij langer profijt van de bloei.

 

Waar boet je op in? Je hebt de plant als het waren uitgedund. Dat betekent dat je minder bloemen per bloeitijd  hebt.

 

Aanpak

Met de snoeischaar knip je de bovenste gedeelte weg. Aan jou of je de top wegknipt of dat je de plant halveert. Eventueel doe je dit per stengel verschillend en heb je variatie in hoogte.

 

Bij welke planten kan dit?

 

Bijv.: Phlox (Vlambloem), Chelone (Schildpadbloem), Monarda (Bergamotplant), Sedum (vetkruid), Anthemis (Kamille), Helenium (Zonnekruid), Echinacea (Zonnehoedje), Soldigo (Guldenroede), Veronica (Ereprijs), Heliopsis (Zonneogen), Aster, Artemisia (Alsem).

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK