Groei&Bloei Groen in de hoofdrol - Blik op de Tuin 1042, week 3/2022

Groen in de hoofdrol - Blik op de Tuin 1042, week 3/2022

Groen in de hoofdrol - Blik op de Tuin 1042, week 3/2022

De leefbaarheid van een stad verhogen vraagt om veel inzicht en inspanningen........daar weten ze in Singapore wel raad mee!

Tijdens mijn bezoek aan Singapore eind oktober jl. heb ik vol bewondering gekeken naar de wijze waarop de Singaporese overheid de leefbaarheid van de stad wil verhogen door het verbeteren van flora en fauna. Gardens by the Bay, een 101 hectare groot park is een al uitgevoerd onderdeel van het plan. Dit park ligt aan de waterkant van de baai in het centrum en biedt een prachtig uitzicht op de skyline van de stad. Een van de belangrijkste onderdelen van het park is de Supertree Grove, het bos met 18 futuristische superbomen met een frame van staal en een kern van versterkt beton. Deze bomen fungeren als duurzame verticale tuinen, die overdag voor schaduw zorgen. Rond het frame van de bomen groeien meer dan 162.900 planten van 200 soorten, zoals orchideeën, varens, bromelia’s en tropische klimplanten. Geïntegreerde zonnepanelen in de bomen zorgen voor verlichting van de bomen en de energie voor de prachtige licht- en muziekshows in de avond. Een aantal van deze bomen draagt ook bij aan de energievoorziening van de twee enorme ronde plantenkassen, die even verderop staan. Deze twee reusachtige kassen, Flower Dome en Cloud Forest doen denken aan de Gardens of Eden in Cornwall. Het Flower Dome geeft een indruk van het subtropische klimaat aan de Middellandse Zee en gebieden met een semi-aride subtropisch klimaat, zoals in Zuid-Afrika, Australië en Mexico. In de Cloud Forest  met zijn 42 meter hoge berg is een tropisch bergklimaat nagebootst en kun je over een spannende loopbrug een wandeling langs de top van de berg maken. Volgende week meer….

Anneke

T  twitter.com/blikopdetuin; 

F facebook.com/GroeiBloeiWestland.

Vragen kunt u stellen via: info@westland.groei.nl; activiteiten van Groei en Bloei Westland vindt u op: westland.groei.nl.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl