Groei&Bloei Groene longen met een kerstig tintje - Blik op de Tuin week 3 2020/no. 937

Groene longen met een kerstig tintje - blik op de tuin week 3 2020/no. 937

Groene longen met een kerstig tintje - Blik op de Tuin week 3 2020/no. 937

Een buitenlandse stad met een prachtig park.....altijd leuk.....

Verrassend is het om juist na de kerstdagen een kerstmarkt te bezoeken. Dit jaar stond de kerstmarkt in Düsseldorf op het programma en hoe leuk is het dan om aan dit bezoek ook een groenactiviteit te knopen. De kerstmarkt duurde tot 30 december en is ieder jaar te vinden in het oude sfeervolle stadscentrum met zijn reusachtige, met prachtige lichtjes versierde kastanjebomen. Aan de Rijn, dicht bij de Messe van Düsseldorf aan de Rotterdamerstrasse ligt een van de ingangen van het Nordpark, een van de groene longen van de stad. Dit park in het stadsdeel Stockum dateert uit 1937 en is aangelegd in het kader van een grote rijkstentoonstelling over het werkende volk, een propagandatentoonstelling van de Nationaalsocialisten. Om het park al vanaf het begin een volwassen indruk te geven zijn hier in die tijd honderden grote bomen, afkomstig uit particuliere en openbare tuinen geplant. Het park is 36,6 hectare groot. Brede wegen voeren door het park, terwijl hoge bomen de gazons omzomen, die de verschillende tuinonderdelen van elkaar scheiden. Naast strak geometrische bloembedden, in de zomer schitterend beplant, biedt het park een aantal thematuinen, zoals een waterlelietuin, die omgeven is door fraai gemetselde zuilen. Bijzonder is ook het 170 meter lange waterbekken, over de hele lengte geflankeerd door een waterspel, te vinden bij de hoofdingang. De Japanse tuin, Japanischer Garten am Rhein, is een geschenk van de Japanse gemeenschap aan de bevolking van Düsseldorf en is aangelegd en ontworpen door de Japanse landschapsarchitect Iwaki Ishiguro en zijn zoon. Hoewel hartje winter, was het er de moeite waard!

 

Anneke

 

T @blikopdetuin F www.facebook.com/GroeiBloeiWestland.

Blik op de tuin – Vragen kunt u stellen via: info@westland.groei.nl; activiteiten van Groei en Bloei Westland vindt u op: westland.groei.nl

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK