Groei&Bloei HARTstikke mooi…

Hartstikke mooi…

HARTstikke mooi…

... een kleine impressie.

Op vrijdag was een dag met lekker veel zon, maar er stond al wel een flinke wind; dat belooft wat voor morgen. Voor een beetje buitenklus waarbij je jezelf warm kunt krijgen, is dat helemaal geen probleem, maar ik wilde alleen een tweede rondje tuin vastleggen en dan staan een felle zon en een flinke wind garant voor te stevige contrasten en behoorlijk wat bewegingsonscherpte. Toch de camera maar mee op zak en snuffelen langs de toverhazelaars, de mahonia’s en winterzoet, sneeuwklokjes, krokussen en cyclamen. Van bovenaf zag het stukje kerstrozen en sneeuwklokjes er heel gewoon mooi voorjaarsachtig uit, maar voor het echte spektakel moest ik op mijn knieën, tot bijna op mijn buik liggend en schuin omhoog kijkend in het hart van de kerstrozen. Het zonlicht toverde met hun blad dat zo heel fraai het licht ving dat het soms leek alsof ik akeleien aan het bekijken was.

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (3)

Antje's Tuin

Antje

Als ik lees welke acrobatische kunststukjes je uit hebt moeten halen Paul dan ben je nog lekker lenig ( om jaloers op te worden ) Maar de foto’s zijn mooi geworden!

Ik hoop dat je geen schade hebt opgelopen door de storm. Bij mij gelukkig geen hele bomen voor de vlakte, maar wel veel afgerukte takken van een paar meter… Dat heb je als je in een oud bos woont, ik heb al 3x grote schade door storm meegemaakt, de laatste keer in 2018. Ik vind het altijd een angstig gebeuren,

Trouwens mijn cyclamen bloeien zo prachtig, er komen steeds meer bloempjes bij!
Een heel veldje met sneeuwklokjes en de narcissen gaan ook bloeien, gelukkig nog veel om van te genieten.

groetjes Antje

Reageren op

Paul

Paul

Dag Antje,
Gelukkig heb je geen of nauwelijks schade opgelopen inde tuin. Wel alles op LATEN ruimen hoor.
Ik hoefde gelukkig niet na te denken bij het nemen van de foto’s. Maar achteraf voelde ik wel mijn knieën hoor.
Hier geen schade; wel de auto weggezet, want die stond in de valrichting van de groet atlas ceder.
Fijn te lezen dat je cyclamen het zo lekker doen. Het mooie is juist dat niet alle planten gelijk gaan bloeien en zo heb je er langer plezier van. Laat de sneeuwklokjes maar komen en de rest. Het blijft voorlopig nog zacht.
Voor straks, fijn weekend. Hopelijk valt Dennis mee

Reageren op

Veris-lente

Veris-lente

Hé Paul,
Wat een plaatjes van Helleborussen in je tuin en wat heb je ze mooi weten te vangen, prachtig!!!!!
Hoop dat Dennis zich gedraagt, al meer dan genoeg wind gehad. Zal nog niet meevallen las ik op de KNMI-site, verhaal over depressies, het duurt wel zo’n tien dagen voordat alles weer een beetje tot rust is gekomen.
Rook vandaag voor het eerst een beetje de lente, meteen een rondje tuin gemaakt, seizoen begint heel voorzichtig op gang te komen.
Fijn weekend, hartelijke groet

Reageren op

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen. Meer informatie hierover vind je op onze cookie instellingen pagina.

OK