Groei&Bloei Herfst 2021

Herfst 2021

Herfst 2021

Langzamerhand verdwijnen de felle kleuren uit de herfsttuin.

De beuk is bijna kaal en er is dan ook veel blad geblazen en geharkt, het grootste gedeelte onder de rhododendron groepen geharkt en de rest in de korf die de Gemeente plaatst.

De bouganville in pot is naar binnen verhuisd nadat ik hem eerst bijgesnoeid heb. Hij staat id hal en ik hoop dat het goed gaat en dat ie weer prachtig gaat bloeien volgend jaar.

Als ik achter de computer zit is dit mijn uitzicht: bloeiende winterjasmijn naast het raam en de grassen en koninginnekruid in wintertooi.

De vijver blijft kraakhelder: mosselen en slakken doen hun werk! 

Ik heb 2 soorten kardinaalsmuts in de tuin staan : één soort heeft nog bessen als het blad er al af is. Denk dat de vogels deze niet lusten.

Heb problemen met de foto's plaatsen, de rest komt nog hopelijk!

Foto's bij deze tuinlog

Praat mee op groei.nl

Reacties (3)

Veris-lente

Veris-lente

Hé Antje,
Lekker de vorstgevoelige planten al binnen, en fijn je uitzicht op de mooie, zachtgele winterjasmijn, zag hem op fietstocht ook ergens prachtig in bloei staan.
Fijn dat je vijver lekker helder blijft, de aanhouder wint!!!
Gelukkig blijven doordat ze wat minder smakelijk zijn er nog bessen over om vanuit huis van te genieten.                                                                                                                            Jammer dat plaatsen van plaatsen van foto’s niet lukte.

Reageren op

harry hakvoort

harry hakvoort

Dag Antje, mooi de silhouetten van het gras en koninginnekruid. En fijn dat je weer kunt genieten van de vijver! Hopelijk haalt de bougonville het. Heb het wel eens geprobeerd met een mandeville/sundaville (ook bij de voordeur…) maar dat ging niet goed. Blad viel af en liep in voorjaar niet meer uit. Was misschien te warm in de winter en te koud in het voorjaar. Het luistert wel nauwkeurig met kuipplanten.

Reageren op

Angela's tuin

Angela

Hoi Antje,

Wat leuk, weer een foto van jou én je tuin.
Hier heeft t nog niet gevroren, maar de tuin nokt wel een beetje af door de overvloedige regen.
Iedere avond nog egels en in de tuin veel vogels.
We gaan de koude weer tegemoet.

Reageren op